Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 14 Ekim 2013, Pazartesi 09:31 tarihinde eklendi. 920 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kesimoğlu’ndan balyoz davası açıklaması

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Balyoz davasının açıklandığı gün dava sonucunu değerlendiren bir açıklama yaptı.
Kesimoğlu’ndan balyoz davası açıklaması

Kesimoğlu yaptığı açıklamada şöyle konuştu “Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin Balyoz davasında bugün açıkladığı kararı, hukuki ve siyasi olarak iki açıdan yorumlamak gerekir. Hukuki açıdan bu karar, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırıdır.  Kararın 42 yıl önce Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’la 14 arkadaşının idam cezasına çarptırıldıkları güne denk gelmesi/getirilmesi ayrıca manidardır. Yargıtay’ın yorumu; Ergenekon, Askeri Casusluk, KCK, 28 Şubat vb gibi davaların nasıl sonuçlanacağını da göstermektedir. Siyasi açıdan ise bu karar, ordumuzun başına çuval geçirildiğinde, Okyanus ötesinden beyzbol sopalı fotoğraf gösterildiğinde sesi çıkmayan, uluslararası toplantılarda parmakla çağırıldığında koşa koşa giden anlayışın gücü yettiklerine nasıl hunharca davranabildiğini, bir düzmece davayla Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı, emperyalistler ve Cumhuriyet düşmanlarıyla nasıl haince komplolar kurabildiğini, başta deniz ve hava kuvvetleri olmak üzere TSK’ya nasıl “balyoz” indirebildiğini ortaya koymaktadır. Akıl ve bilime karşı duruş anlamına gelen bu karar ile subaylarımızın rütbeleri de sökülecektir. Hatırlanmalıdır ki, Mustafa Kemal Atatürk de Anadolu’ya geçerken rütbelerini sökerek üniformasını çıkarmıştır. Rütbe sökmekle, bu yurtsever insanların yüreğindeki yurt ve Cumhuriyet aşkının sökülemeyeceği herkes tarafından bilinmektedir. Kararın AKP açısından anlamını ise, muhtemel veliahdı Numan Kurtulmuş’un karar hakkındaki yorumu ortaya koymuştur. Kurtulmuş’un “artık akıllarından bile geçirmesinler” sözü AKP’ye muhalif herkese “sizi de sahte delillerle her an içeri atabileceğimizi aklınızdan çıkarmayın” demektir. Buna yanıtımız şudur: Elinizden geleni ardınıza koymayın!” 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek