Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 01 Ekim 2013, Salı 13:11 tarihinde eklendi. 951 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kesimoğlu kartalları sordu

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle yazılı bir soru önergesi verdi.
Kesimoğlu kartalları sordu

Kesimoğlu, “1453 Kartallar Grubu” ile ilgili olarak verdiği yazılı soru önergesinin  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

İşte Kesimoğlu’nın yazılı soru önergesi “19 Mayıs 2013’te stat ve üniversitelerden özel güvenliğin çıkarılacağını, polisin geri döneceğini açıklamıştınız. 21 Mayıs 2013’te ise, bunların polis değil “koruma” olacağı ve bu amaçla 10.000 personel eğitileceği açıklanmıştı.

Aradan 4 ay geçtikten sonra, hem de daha önce rastlanmayan biçimde dört cumhuriyet savcısının görevlendirildiği 22 Eylül 2013 günü oynanan sezonun ilk derbisinde, 90+2. dakikada güvenlik güçlerinin önlemekte yetersiz kaldığı olaylar yaşandı. Kim olduğu bilinmeyen kişiler sahaya girdi ve maçın yarıda kalmasına neden oldu. Ama gözaltına alınanların hepsi hemen serbest bırakıldı. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü ile Gençlik ve Spor Bakanı içeriye biletsiz girişler olduğunu söylerken, İstanbul Emniyet Müdürü bunu yalanladı ve turnikeler bozukken de el ile bilet kontrolü yapıldığını açıkladı.

Öte yandan iddialara göre, stada binlerce biletsiz ya da sahte biletli seyirci girdi.

 

 Beşiktaş-Galatasaray maçına girişte görevli kolluk kuvvetleri, kimlik, bilet kontrolü ve üst araması yapmış mıdır?  Maçta niçin 4 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir? Daha önce hiç örneği var mıdır?  Beyaz TV’de Rasim Ozan Kütahyalı, olayların çıkmasına neden olduğu öne sürülen “1453 Kartalları” adlı taraftar grubunun AKP Gençlik kolları tarafından kurulduğunu iddia etmiştir. Söz konusu taraftar grubunun partiniz ile bir ilişkisi var mıdır? Partiniz futbol kulüpleri içinde taraftar grupları kurmakta mıdır?, Maçta sahte bilet kullanıldığı iddiası belgelendirilmiş midir?,  Hükümetin ortamı yumuşatacak hamleler yapması gerekirken, twitterdan attığı mesajlarla bir taraftar grubuna “şerefsizler” diyen milletvekiliniz hakkında disiplin işlemi yapılacak mıdır?, Olayların ardından hem İçişleri Bakanınızın hem de Gençlik ve Spor Bakanınızın statlarda koruma düzenine geçeceğine ilişkin açıklamaları, derbide çıkan olayların stat ve üniversitelerde polisin görev yapması için sergilenmiş bir oyunun parçası olduğu ihtimalini güçlendirmektedir. Muhalefetin her türüne karşı tahammülsüz tavrın bir parçası olarak bundan sonra maçlarda ve üniversitelerde güvenlik güçlerinin önlemekte yetersiz kalacağı olaylar yaşanmasına kesin gözüyle bakabilir miyiz? 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek