Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 28 Eylül 2013, Cumartesi 09:36 tarihinde eklendi. 890 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli’ne CHP çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Faik Öztrak ve Yakup Akkaya Kırklareli'de partililerle bir araya geldi.
Kırklareli’ne CHP çıkarması

İHA -CHP Kırklareli İl Başkanlığı'nda partililerle buluşan genel başkan yardımcıları, düzenledikleri basın toplantısında, 28 Eylül Cumartesi Günü Lüleburgaz’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı miting hakkında bilgiler verdi. Gürsel Tekin yaptığı konuşmada, “28 Eylül Cumartesi Günü Lüleburgaz’da yapılacak olan mitingde, tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntıları dile getirip çözüm yollarının konuşulmasının yanında, Türkiye'nin bütününde yaşanan sorunların da çözümünün konuşulacağını” belirtti.

Konuşmasına "Her gün baktığınız ağacın ne kadar büyüdüğünü fark edemezsiniz" sözü ile devam eden Tekin, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin son 3-4 yılının ne kadar tehlikeli bir boyuta geldiğini satır aralarında görme imkanınız olmayabilir" dedi.

“GAZETELER VE TELEVİZYONLAR SİNDİRİLDİ”

Tekin, AK Parti'nin sivil toplum örgütlerini, gazeteleri ve televizyonları sindirdiğini, sendikaları susturduğunu iddia ederek, "Şu anda gazeteleri ve televizyonları açtığımızda birkaç tanesi hariç adeta tek merkezden çıkmış gibidir. Manşetler aynı, ne söyleneceği belli adeta. 12 Eylül döneminde bile bu kadar kontrol altına alınabilmiş değildir. Ana muhalefet veya parlamentoda görev yapan milletvekili arkadaşlarımızın, bilimsellikle ilgisi olmayan, dünyada bilimden uzak bir eğitim sistemi 4+4+4 eğitim sistemine demokratik tepkilerini gösterdikleri için 30 tane milletvekili arkadaşımıza dava açılmış. 30 tane değil bütün CHP’li arkadaşlarımıza dava açabilirsin bu bize vız gelir, bu önemli değil" şeklinde konuştu.
Faik Öztrak ise, tarım ve hayvancılık konusunda Trakya’da önemli ölçüde üreticinin mağdur olduğunu, önceki yıllarda verime göre verilen primin, şimdi hayvan ve litre başına verilmesinin üretimde kalitenin azalmasına sebep olduğunu savundu.
Cumartesi günü Lüleburgaz’da yapılacak olan mitingde üreticinin sözcüsü olarak Ankara’nın bu konulara dikkatini çekeceklerini ifade eden Öztrak, "Cumartesi günü yapacağımız miting ile üreticinin sözcüsü olmaya çalışacağız, sesini duyurmaya çalışacağız. İstiyoruz ki tüm ziraat odalarımız, birlik temsilcilerimiz, çiftçilerimiz bu mitingde hep beraber haykırsınlar, sorunlarını hep beraber söylesinler. Ankara artık çiftçinin sesine sağır olmasın" diye konuştu.

"KORKU İMPARATORLUĞUNUN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ"

Yakup Akkaya da yaptığı konuşmasında, "Korku imparatorluğunun hüküm sürdüğü bir ülkede yaşıyoruz" diyerek, şunları kaydetti: 
"Eğer demokrasiye ve özgürlüklere inanmış insanlar olarak sorunlarımızı ve problemlerimizi kamuoyuna duyurmak için, yüksek sesle haykırmak için birlikte olma konusunda imtina gösteriyorsak esas problem odur. Sorunların ve problemlerin çözümü sadece bir siyasi partilerin yaptığı etkinliklere bırakılmayacak kadar çok önemlidir. 1 Haziran’dan önceki Türkiye ile 1 Haziran’dan sonraki Türkiye farklıdır. Onun için bu konuda bırakamayacağımız mevziler vardır. Bırakamayacağımız mevzilerin başında Türkiye gelir. Türkiye'nin sürüklenmek istendiği bir savaş ortamına karşı sesimizi sadece Türkiye’ye değil dünyaya duyurmak için Adana’da alanlardaydık. 'Hemen barış' diye tüm gücümüzle haykırdık. Bugün de Trakya’da, Trakya’nın sorunlarını Türkiye’ye duyurmak için onların yanında olduğumuzu, yalnız olmadıklarını göstermek için çiftçimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Onun için Cumartesi günü Lüleburgaz’da yapılacak olan miting bu bölge için de çok önemlidir."
CHP Genel Başkan Yardımcıları yaptıkları basın toplantısının ardından, basına kapalı olarak toplantılarına devam etti.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek