Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 13 Eylül 2013, Cuma 09:30 tarihinde eklendi. 971 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dibek sordu Hazine Müsteşarlığı yanıtladı

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Bireysel Emekliliklerr ilgili soru önergesi verdi.
Dibek sordu Hazine Müsteşarlığı yanıtladı

Ertan BAYER –Dibek’in soru önergesi şöyleydi; “6327 Sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) “Devlet Katkısı” getirilmiştir. Yasanın 29. maddesiyle “Katılımcılardan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra; En az üç yıl sistemde kalanlar Devlet katkısı ve varsa getirilerinin yüzde onbeşine,  En az altı yıl sistemde kalanlar Devlet katkısı ve varsa getirilerinin yüzde otuzbeşine,

En az on yıl sistemde kalanlar Devlet katkısı ve varsa getirilerinin yüzde altmışına, hak kazanır. Bu sürelerin hesabında emeklilik sözleşmesi esas alınır.” hükmüne rağmen basında çıkan haberlere göre BES'e yılın ilk üç ayında kaynak aktarılmamıştır. BES'e aktarılmayan kaynağın sosyal güvenlik açıkları için kullanıldığı iddia edilmektedir. Buna göre,  Yasaya rağmen neden BES'e kaynak aktarılmamaktadır?,  BES'e aktarılmayan kaynağın sosyal güvenlik açıkları için kullanıldığı doğru mudur?, Bundan sonra da BES'e aktarılması gereken paraların başka yerlere aktarılması düşünülmekte midir?,  BES'e kayıtlı kaç yurttaşımız vardır? Bu yurttaşlar için devletin ilk üç ayda ne kadar devlet katkısı yatırması gerekmektedir?

 

Dibek’ in soru önergesine Hazine Müsteşarlığı şöyle  cevap verdi. ”05.07.2013 tarihi itibarıyla bireysel emeklilik sistemindeki katılımcı sayısı 3.702.941 dir. Ödenecek devlet katkılarının takibi ve yatırıma yönlendirilmesi için ilgili mevzuat uyarınca gerekli olan teknik altyapının sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını müteakip, katılımcılar tarafından yapılan katkı payı ödemelerine karşılık olarak Ocak 2013 dönemine ait 41,7 milyon TL tutarındaki devlet katkısı 30 Nisan 2013 tarihinde, Şubat ve Mart aylarına ait toplam 215,9 milyon TL tutarındaki devlet katkısı 2 Mayıs 2013 tarihinde, Nisan ayına ait 129,3 milyon TL tutarındaki devlet katkısı 30 Mayıs 2013 tarihinde, Mayıs ayına ait 121,8 milyon TL tutarındaki devlet katkısı ise 27 Haziran 2013 tarihinde ödenmiş bulunmaktadır. Bireysel emeklilik sistemindeki devlet katkısı uygulaması için, Hazine Müsteşarlığı bütçesine aktarılan ödeneğin başka bir amaç için kullanılması veya aktarılması mümkün değildir. Bu husus 4632 sayılı Kanun'un Ek l inci maddesinde yer alan "Bu ödenekten bütçenin diğer kalemlerine hiçbir şekilde aktarma yapılamaz." hükmü ile düzenlenmiştir. Bu kapsamda, söz konusu ödenekten sadece bireysel emeklilik sistemine 2013 yılının ilk beş aylık dönemi için toplam 508,7 milyon TL tutarında devlet katkısı ödemesi yapılmıştır.”

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek