Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 10 Eylül 2013, Salı 13:04 tarihinde eklendi. 1152 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hakan Dedeoğlu:“Chp, toplumsal çıkarı kişisel çıkara üstün tutan bir ahlak anlaşını yansıtır”

Hakan Dedeoğlu:“Chp, toplumsal çıkarı kişisel çıkara üstün tutan bir ahlak anlaşını yansıtır”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşundan bu yana resmi olarak 90 yıl, fakat aslında 94 yıl geride kaldı. Kurtuluş mücadelesinin siyasi iradeyle desteklenmesi fikri çerçevesinde, Sivas Kongresi’nde, mudafaa-i hukuk cemiyetleri bir araya getirilerek Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ortaya çıkarılmıştı. Devamında Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ve ondan müteşekkil Heyet-i Temsiliye kurtuluş mücadelesi boyunca toplumun temsilcisi olarak görev almıştı.

Savaş meydanındaki zaferlerin siyasi ve sosyo-ekonomik alanda da pekiştirilmesi ve emperyalist sistemin öğütmekte olduğu insanlardan bir millet yaratmak için gereken siyasi iradenin ortaya konabilmesi adına Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla 8 Nisan 1923’te Dokuz Umde (Dokuz İlke) yayımlanmış ve 9 Eylül 1923’te “Halk Fırkası” kurulmuştur. Ardından partinin ismi önce “Cumhuriyet Halk Fırkası” ve daha sonra da “Cumhuriyet Halk Partisi” olarak değiştirilmiştir. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkemiz için anlam ve önemi çok açıktır. Şehrimiz için anlam ve önemi ise köklerinde gizlidir. Bunun topluma çok net bir şekilde anlatılmalıyız. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi herkes içindir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin temelindeki fikir “müdafaa-i hukuk”, yani hakların korunması ve hukukun üstünlüğüdür. CHP, meselelere hak ve adalet çerçevesinde yaklaşım gösteren insanların partisidir ve toplumsal çıkarı kişisel çıkara üstün tutan bir ahlak anlaşını yansıtır. Söz konusu ahlak anlayışla hareket eden insanların sahip çıktığı CHP’nin bir mensubu olmaktan mutluluk duyuyor ve partimize nice 90 yıllar diliyorum. 

 

 İLKELERİNE SAHİP ÇIK!

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek