Belediye Meclisi olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi
Engellilerin önüne bir engel daha
Burak Tunçkol’dan Azerbaycan Kültür Ateşesi’ne ziyaret
Bu haber 13 Temmuz 2013, Cumartesi 09:19 tarihinde eklendi. 1362 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TEKSİF greve gidiyor

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF), bir toplantı düzenleyerek hükümeti uyardı.
TEKSİF greve gidiyor
Genel Başkan Nazmi Irgat, toplu iş sözleşmelerinde işverenin verdiği %2’lik zamma karşılık toplandıklarını belirterek  “Toplu İş Sözleşmelerine başladığımız 2 Şubat 2013 tarihinden bu yana maalesef istemediğimiz bir durumla karşılaştık. Krizden en fazla etkilenen sektör olarak ikramiyelerimizi yılda 2,5 ikramiyeye indirdik. Bazı arkadaşlarımız geçinemediği için sektör değiştirdi. İşverenlerin alması gereken tedbirler hep bizden istendi. Şimdi 2013, sözleşme yılı ve mağduriyetlerimizin giderilmesini istedik ama olmadı. Artık yapacak bir şey kalmadı.”dedi
Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF), 11 Temmuz Perşembe günü saat 17:30’da Olcay Düğün Salonu’nda bir toplantı düzenleyerek hükümeti uyardı.
TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, Genel Sayman İbrahim Öner, Edirne Şubesi Başkanı Şaban Girgin, Çorlu Şubesi Başkanı Gültekin Bozan, Çerkezköy Şubesi Başkanı Mürsel Türkan ve Sendikalı yaklaşık 400  işçinin katıldığı toplantı yaklaşık iki saat sürdü. Açılış konuşmasını yapan Genel Sayman Öner, toplantıya katılan tüm tekstil işçilerine teşekkür etti. Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Nazmi Irgat, toplu iş sözleşmelerinde işverenin verdiği %2’lik zamma karşılık toplandıklarını belirterek “ Kriz döneminde zor günlerden geçerken tekstil işçileri elini taşın altına koymuş ve fabrikaların bacasının tüttürülmesi için fedakârlıklar yapmıştır. Ama artık kriz bitmiş ve tekstil sektörünün geldiği bu aşamada iyi bir sözleşme yapılmasının zamanı da gelmiştir. Toplu İş Sözleşmelerine başladığımız 2 Şubat 2013 tarihinden bu yana maalesef istemediğimiz bir durumla karşılaştık. Krizden en fazla etkilenen sektör olarak ikramiyelerimizi yılda 2,5 ikramiyeye indirdik. Bazı arkadaşlarımız geçinemediği için sektör değiştirdi. İşverenlerin alması gereken tedbirler hep bizden istendi. Şimdi 2013, sözleşme yılı ve mağduriyetlerimizin giderilmesini istedik ama olmadı. Artık yapacak bir şey kalmadı. Ramazan Ayı’nda burada toplanmamızın sebebi artık tahammülümüzün kalmadığını anlatmak içindir. Bize enflasyon oranında zam öneriyorlar, o da bizim anladığımız enflasyon değil. Bizim anladığımız enflasyon çarşıdır, pazardır. Bize kırmızı kalem çeken işverenlerin hesabı sorulacaktır. 28 Haziran’da aldığımız grev kararı ile birlikte hak arama ve emek mücadelemiz kritik bir viraja girmiştir. Kriz zamanında kaybettiğimiz ikramiyemizi geri istiyoruz. Mesailerimizi ve yıllık kıdem tazminatı istiyoruz. Tüm tekstil işçilerimizden destek isterken son kez uyarıyoruz. İsteklerimiz yapılmazsa grev kaçınılmaz olacaktır” diyerek Genel Başkan konuşmasını alkışlar altında tamamladı ve toplantı sona erdi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek