“DİSİPLİNİ BIRAK SOKAKLARA BAK”
Milletvekili Sarıçam, Orman işçileri ile buluştu
Lüleburgaz yarın sağanak yağışlı
Fahri Özkan’dan “SİSLİ VADİ” açıklaması
Bu haber 02 Temmuz 2013, Salı 09:11 tarihinde eklendi. 854 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ehliyette yönetmelik değişti

Yeni yönetmelik ile birlikte teorik ders saatleri değişti. Trafik ve Çevre Bilgisi ders saati 35’ten 16’ya, İlk Yardım 12 saatten 8 saate düşürüldü. Motor dersi kaldırıldı ve yerine Araç Tekniği Bilgisi dersi (6 saat) getirildi.
Ehliyette yönetmelik değişti
Gökhan KAN- Lüleburgaz’da faaliyet gösteren Nil Sürücü Kursu Müdürü Hasan Ergül, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kurslarını kapsayan yeni yönetmeliğin 29 Mayıs Çarşamba günü Resmi Gazetede yayımlandığını belirtti.
Kurs Müdürü Ergül 28661 Sayılı yeni yönetmelik ile yazılı sınavdan ziyade uygulama sınavının daha büyük öneme kavuştuğunu söyledi.
Ergül “ Yeni yönetmelik ile birlikte teorik ders saatleri değişti. Trafik ve Çevre Bilgisi ders saati 35’ten 16’ya, İlk Yardım 12 saatten 8 saate düşürüldü. Motor dersi kaldırıldı ve yerine Araç Tekniği Bilgisi dersi (6 saat) getirildi. Yazılı sınav hakkı 5 saatten 4’e, direksiyon ise 5’ten 4+4’e düştü. Ayrıca ehliyet sınıfını değiştirmek isteyenler artık teorik sınava girmeyecekler. Sınavlar artık ders bazlı değil bütün olarak değerlendiriliyor. 60 soru yanıtlayacak adayların 70 puan alıp geçmeleri için 42 soruyu doğru yanıtlamaları yeterli olacak. Sürücü adaylarına kurslarda 10 saat gündüz ve 2 saat gece eğitimi almak zorunluluğu getirildi. Direksiyon sınav süresi ise 15 dakikadan 30 dakikaya çıkarıldı. Ayrıca adaylara 25 metre geri geri gitme ve aracı park etme kuralı getirildi” dedi.
Yeni yönetmeliğin daha verimli olacağını düşündüğünü belirten Ergül “ Sürücü belgesi almak isteyen adaylar bundan böyle yazılı sınavlardan ziyade direksiyon uygulama sınavlarına daha fazla ağırlık vermek zorunda kalacaklar. Bu da zaten kurslara katılıp eğitimlerini aksatmayanlar için iyi birer sürücü olmalarına yardımcı olacaktır” dedi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek