Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 25 Haziran 2013, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 1601 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Buğday alımları başladı

Lüleburgaz Ticaret Borsa Başkanı Kenan Var, 20 bin ton kapasiteli depolarda 5 bin ton eski ürün bulunduğunu ve kalan 15 bin için alımların başladığını belirtti.
Buğday alımları başladı

Gökhan KAN- Lüleburgaz Ticaret Borsası’nda 24 Haziran Pazartesi günü buğday alımları başladı Lüleburgaz Ticaret Borsa Başkanı Kenan Var “ 1. Grup buğdaylar için fiyat 720 TL + 22 TL prim, 2. Grup Buğday için 685 TL+ 22 TL Prim ve 3. Grup Yemli Buğdaylar için ise 620 TL fiyat verildi. Çiftçilerimiz sabah 08:00’den akşam 18:00’e kadar depolarımıza gelip buğdaylarını rahatlıkla teslim edebilirler. Ayrıca Lisanslı Depo olduğumuz için çiftçilerimizden ürün stopaj ücreti de kesilmemekte, 3 TL hamaliye ve 0,25 kuruş analiz ücreti alınmaktadır. Emanet alımlarında ise ton başına 0,30 kuruş ücret alınmaktadır” dedi.

İstasyon Mahallesi’ndeki Depoların dolmasından sonra buğdayların TMO Depolarına teslim edileceğini kaydetti.

Ürünlerini değerinde satmak ve değerlendirmek isteyen çiftçilerin buğdaylarını Borsa’ya vermelerinin akıllıca olacağını belirten Var “ Şu an dış piyasada buğday fiyatları 630 ile 650 TL arasında değişiyor. Bizde ise 685 ile 740 TL arası değişiyor” dedi.

 

Buğday teslim etmeye gelen çiftçiler de işlemlerin rahatlıkla yürüdüğünü ve sıkıntı çekmediklerini belirttiler. Hatta kendileri için ayrılmış klimalı bekleme Salonunda poğaça ve börek yiyerek kahvaltılarını yapan çiftçiler, çay, ayran ve meyve suyu içerek ürünlerini keyifle teslim ediyorlar.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek