HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 05 Haziran 2013, Çarşamba 08:47 tarihinde eklendi. 18489 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Doğa dengedir

TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilcisi Hakan Dedeoğlu yaptığı açıklamada “Doğa dengedir. Dengeyi bozanın dengesi bozulur” dedi.
Doğa dengedir
Ertan BAYER –Hakan Dedeoğlu açıklamada “Biz Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçlara sahip çıktık, çünkü ülkemizde ve dünyada doğal varlıklar insanlık tarihinde belki de hiç olmadığı kadar büyük bir hızla yok ediliyor. Parklar, yol kenarlarındaki ağaçlar, hatta balkonlardaki çiçekler, çoğunluğu kentte yaşayan dünya nüfusunun doğa ile kurabildikleri tek bağ. Gezi Parkı’ndaki ağaçların sökülmesi konusunda itiraz ettiğimiz hızla bizden uzaklaştırılan doğa ile aramızda kurduğumuz bir bağın daha koparılacak olmasıydı. Çünkü biz insanlar doğanın bir parçasıyız. Doğa insanlar olmadan da varlığını sürdürmeye devam eder. Ama bizler nefes almak, karnımızı doyurmak, suyumuzu içmek, barınmak, aklınıza gelebilecek her türlü durumda doğaya muhtacız. Oysa doğa ihtiyaçlarımızı onu sevmemiz ve korumamız dışında hiçbir karşılık vermeden bizlere cömertçe sunuyor. Toprağı ve suyu koruyan, yeşil yaprakları ile oksijen üreten, gövdesinde karbon depolayan, canlılara yiyecek sağlayan, yuva olan bir ağacın sunduğu hizmeti ölçecek bir para birimi var mıdır? Gezi Parkı, bizim için bir ağaç nöbeti olarak başladı; şimdi de Türkiye’deki tüm ekoloji mücadelelerine selam durarak devam ediyor. Toprağı, ormanı, havayı zehirleyen, tahrip eden kimyasal madencilik uygulamalarına, 2B yasası ile orman arazilerinin satılmasına, Yeni Petrol Yasası ile orman arazilerinde petrol aranmasına, 3. Köprü, 3. Havaalanı ve Atatürk Orman Çiftliği gibi doğaya ve ormanlara büyük zararlar verecek projelere, topraklarımız, derelerimiz, ormanlarımız, tarım alanlarımız ve ekosistemlerimize geri dönülemez zararlar verecek nükleer, HES ve termik santral projelerine karşı Anadolu’nun her yerinde mücadele eden herkesin sesi Gezi Parkı’nda sembolleşti. TEMA Vakfı olarak, yıllardır ifade ettiğimiz “toplumsal barış, topraktan gelecek” sözünün hala doğru ve geçerli olduğunu biliyoruz. Toplumsal barışın topraktan gelmesi için doğanın parçası olduğumuzu unutmadan barışçıl, umutlu, dengeli ama inançlı mücadelemizi sürdüreceğimizin altını çiziyoruz” dedi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek