Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 21 Mayıs 2013, Salı 09:32 tarihinde eklendi. 985 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ergene çiftçisi mağdur

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün Pazartesi toplantısında söz alan CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Nedim Orcan, Ergene Nehri boyunda tarım yapan çiftçinin hem sel hem de bitkileri kesen kurtçuk mağduru olduğunu söyledi.
Ergene çiftçisi mağdur  

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı.  Toplantıda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü değerlendirmesi yapıldı.
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan, toplantıda  yaptığı konuşmada “Dün Lüleburgaz Kaymakamlığı tarafından düzenlenen tören oldukça zayıftı.  Hazırlanan çelenk ise oldukça kötü hazırlanmıştı.  Kaymakamlık tarafından Kongre Meydanı‘nda düzenlenen program ise bayrama yakışmayacak biçimdeydi.  19 Mayıs daha görkemli bir şekilde kutlanmalıydı” dedi.
Kayan’ın konuşmasının ardından CHP Lüleburgaz Kadın Kolları  Yönetim Kurulu Üyesi Gülün Durgut, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı,  CHP Lüleburgaz  İlçe Yönetim Kurulu  Üyesi Münevver Enginol ise  14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü ile ilgili sunum yaptı.
Toplantıda gündem dışı söz alan CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Nedim Orcan,  Egene boyunda yaşayan ve çiftçilik yapan vatandaşların bu yıl büyük zarar gördüğünü söyledi.
Kendisinin Lüleburgaz’a bağlı Ovacık köyünden olduğunu dile getiren  Nedim Orcan “Hafta sonu Ovacık köyüne gittim. Bu bölgede yaşayan çiftçilerin oldukça kötü durumda olduğunu gördüm.  Geçtimiz yıl Ekim ve Kasım ayında tarlasına buğday eken çiftçilerimizin buğdayları daha çimlenmeden selden dolayı gitti.  Daha sonra tarla boş kalmasın diye Nisan ayında gündöndü ektiler. Bu seferde kurt dadandı. Gündüle daha patlamaya başladığı zaman parmak kadar olan bu kurtlar tarafından topraktan kesiliyor.  Büyürse bu sefer bu kurtla gündöndünün kafasını yiyor. Şu an ayçiçekçeklerinin kaybı yüzde 70-80 civarında. Çiftçiler bu kurtlardan kurtulmak için gündöndüleri tek tek sürüp tarlayı yeniden ekiyor. Ürün almadan bir sezonda üç kez tarla ekmeye can mı dayanır. Bu olumsuzluk Ergene Nehri boyunda yaklaşık 10-15 bin  dekar araziyi etkiliyor. Ben diyorum ki Ergene bölgesinde sel ve kurtlardan olumsuz olarak etkilenen bu çiftçiler afetten etkilenen çiftçiler kapsamına alınmalı ve desteklenmeli” dedi.
CHP  Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün toplantısı saat 13.15’te sona erdi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek