“DİSİPLİNİ BIRAK SOKAKLARA BAK”
Milletvekili Sarıçam, Orman işçileri ile buluştu
Lüleburgaz yarın sağanak yağışlı
Fahri Özkan’dan “SİSLİ VADİ” açıklaması
Bu haber 16 Mayıs 2013, Perşembe 09:12 tarihinde eklendi. 815 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Son başvuru 31 Mayıs’ta

Türkiye Esnaf Sanatkârları Konfederasyonu Kırklareli Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ali Fuat Şeker yaptığı açıklamada, SGK destek prim borcu af başvurularının 31 Mayıs 2013 tarihinde sona ereceğini söyledi.
Son başvuru 31 Mayıs’ta  

Ertan BAYER -Türkiye genelinde bu aftan yararlanacak olan 600 bin mükellef olduğunu da belirten Şeker, şöyle konuştu “02/05/2005 yılında yürürlüğe giren 1479 Sayılı Yasa, emekli olup da mükellefiyetler devam edenlere Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi yapılmasını kanuna bağlamıştı.
Ancak primlerini yatırmayanların borçları faizleri ile birlikte arttı. 
Hükümetimiz 6385 Sayılı Yasa çerçevesinde birikmiş borca Şubat ayında Af çıkardı. Af Başvuru süresi 31 Mayıs 2013’te son bulacaktır. Bu durumda olan Türkiye genelinde 600 bine yakın mükellef var. Birikmiş Sosyal Güvenlik Destek Primi borcu olan Emekli Sigortalılarımızın borçlarının faizleri silinip ana paranın TEFE / TÜFE oranı ile güncellenmesive bununda her iki ayda bir olmak üzere peşin yâda 6-9-12-18 taksit şeklinde ödenmesine imkân veren 6385 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırma başvuruları devam etmektedir. Emekli olup da mükellefiyeti devam eden binlerce Esnafımızın anaparanın birkaç katına çıkan birikmiş borçları için sadece anaparayı ödeyip kurtulmaları için af tan yararlanması teminimizdir.” Dedi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek