Belediye Meclisi olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi
Engellilerin önüne bir engel daha
Burak Tunçkol’dan Azerbaycan Kültür Ateşesi’ne ziyaret
Bu haber 13 Mayıs 2013, Pazartesi 14:47 tarihinde eklendi. 721 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Komşu sandık başında

Bulgaristan'da önceki yapılan genel seçimler için Türkiye’de bulunan soydaşlar da sandık başına gitti.
Komşu sandık başında  

Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Bursa, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Ankara, Antalya, Balıkesir, Manisa, Mersin, Eskişehir, Sakarya ve Yalova'da kurulan 86 sandıkta saat 07.00 itibariyle oy kullanmaya başladı.  Oy verme işlemi saat 17.30’da sona erdi.

Lüleburgaz’da da 8 Kasım İlköğretim Okulu’nda 2 sandık, Sakızköy beldesinde 1 sandık kuruldu. 240 milletvekilinin bulunduğu Bulgaristan parlamentosuna Avrupa Vatandaşlığı için Bulgaristan Partisi (GERB) 96 milletvekili, Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSB) 86 milletvekili,   Bulgaristan’da bulunan Türk’lerin destek verdiği Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) 34 milletvekili,  aşırı milliyetçi ATAKA’ da 24 milletvekili sokmayı başardı.  Seçim Barajı’nın yüzde 4 olduğu Bulgaristan’da seçimlere 30 parti girerken Türk Hükümeti’nin destek verdiği yeni kurulan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi’nin seçim barajını aşamadığı öğrenildi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek