Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 07 Mayıs 2013, Salı 09:14 tarihinde eklendi. 1528 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de gergin toplantı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı toplantısından ülke gündemi ile birlikte yerel gündem de konuşuldu.
CHP’de gergin toplantı  

Ertan BAYER –CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan, “Tepe Restaurant’ta düzenlenen dayanışma yemeğine ben  2-3 saat kala davet edildim. Bu yemekleri onaylamıyorum”dedi..
Hakan Dedeoğlu yaptığı açıklamada ise “Yemekler olmalı hatta İlçe Örgütü’de bir yemek düzenlemeli. Ön seçim olacaksa üye bazında olmalı.  Parti içinde birbirimizi sevmeyebiliriz  ama saygı göstermek zorundayız” dedi.
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Toplantıda CHP Lüleburgaz İlçe Yönetimi’nin hazırladığı İstanbul’daki 1 Mayıs olaylarını protesto eden basın açıklaması okundu.  6 Mayıs 1972 yılında asılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’la ilgili olarak da İlçe Yönetimi adına yapılan basın açıklamasını Yönetim  Kurulu Üyesi Olcay Kaya okudu.
Ülke gündemi üzerine bir konuşma yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan, 1Geçtiğimiz hafta 1 Mayıs’ı kutladık. CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri olarak biz Tekirdağ’a gittik. Gençlik Kolları Üyelerimiz ise İstanbul’a gitti. Ama 1 Mayıs’ta güneşte, işçinin yanında olmayanlar o gece 1 Mayıs yemeği yaptı. Bilgimiz dışında da parti bayrağını kullandı” dedi.
6 Mayıs 1972 yılında asılan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını da anan Turabi Kayan,  “Hepimizin bildiği gibi 6 Mayıs aynı zamanda bizim topraklarımızda hıdrellezin kutlandığı gündür.  Bunun yanında şampiyon olan Galatasaray’ı da kutluyoruz” dedi.
Turabi Kayan’ın ardından söz alan Ahmetbey eski Belediye Başkanı Recep Ayaz “Arkadaşlar dün Ahmetbey’de çok güzel bir şey oldu. İl Başkanımız ve Milletvekilimiz beldemize geldi, toplantı yaptı ama toplantı dan sonra partimize 2009’da oy vermeyenlerle birlikte piknik yaptı. Bunun yanında ülke gündemi üzerine konuştuk.  Ama birazda yerel gündem üzerine konuşalım” dedi.
Recep Ayaz’ın konuşmasının ardından Macit Nurtekin söz aldı.  Edirne bayırında bir restaurantta düzenlenen ve bir tek CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün katılmadığı yemeğin kimler tarafından düzenlendiğini soran Nurtekin “ Bu yemeklere bizler niye çağrılmıyoruz, işçiyiz diye dışlanıyor muyuz ?” diye sordu. Bu yemeği düzenleyen kişilerin kendisine oy istemeye geldiğinde geri çevireceğini de belirten  Nurtekin “Partimizde ayrıcalık istemiyoruz. Birlik beraberlik istiyoruz” dedi.
Macit Nurtekin’in ardından söz alan TEMA Lüleburgaz Gönüllü  Temsilcisi Hakan Dedeoğlu “Bu yemeklerini yanlış olduğu düşüncesine katılmıyorum.  Yaklaşık bir ay önce İlçe Başkanımız da 23. dönem  milletvekilimizle birlik ve beraberlik yemeği yemiş ama Belediye Başkanımızı çağırmamıştı.  Ayrıca partimizde ön seçim yapılması partimizin seçimi kazanacağı anlamına gelmez. Hepinizin bildiği gibi 1999 yılında ön seçimde Gürcan Bey, ön seçimden çıkarak Belediye Başkan Adayımız olmuştu, ama halk onu seçmemişti.  Bunun yanında partimizde ön seçim olacaksa üye bazında ön seçim olmalı.  Parti içerisinde kimse kimseyi sevmek zorunda değil, ama saygı duymak zorunda. Saygı duymazsak başarı gelmez” dedi.
Hakan Dedeoğlu’nın açıklamasının ardından söz alan İsmet Yetişkin “Parti içerisinde demokrasiyi kendimize göre ayarlamaya kalkarsak başarılı olamayız” dedi.
Parti üyesi Serdar Karaatmanlı “Edirne bayırında iş adamı yemeği mi, yoksa  parti yemeği mi düzenlendi. Parti yemeği düzenlendiyse ilçe yönetimi orada olmalı.” Dedi. CHP Lüleburgaz  Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu’da “Parti de iş yapılacaksa kadınlar çağrılıyor,  yemeklerde ve eğlencelerde ise kadınların ismi anılmıyor” dedi.
Parti üyesi Özgür Kaya’da yaptığı konuşmada  “Genel Başkanımız Antalya’da yaptığı  konuşmada  AKP halka savaş açtı. Bunu da 1 Mayıs’ta ilan  etti.  AKP’nin halka savaş ilan ettiği bir koşullarda seçime giriyoruz. dedi.. Genel Başkanımızın  dediği gibi halka savaş açan AKP’yi sandığa gömmek için ufak tefek hesapları  bitirip tek yumruk olmak zorundayız” dedi.
Parti içerisinde tartışmaların da yaşandığı Pazartesi toplantısı saat 14.00’te sona erdi.  
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek