Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 01 Mayıs 2013, Çarşamba 09:14 tarihinde eklendi. 902 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bu nasıl demokrasi ?

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, “Sendika kuran polislerin meslekten ihraç edilmesi hukuka aykırıdır, polislerimiz derhal göreve iade edilmelidir” dedi.
Bu nasıl demokrasi ?  

Ertan BAYER –CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, sendika kurdukları için meslekten men edilen polisleri sordu.
Bu polislerin meslekten men edilmelerinin hukuka aykırı olduğunu da belirten Kesimoğlu “Türkiye’nin ilk polis sendikası olan Emniyet-Sen’in kurucusu 6 polis Genel Başkan Faruk Sezer,  yönetim kurulu üyeleri İrfan Çelik, Metehan Aydın, Ömer Osman Ceyhan, Ahmet Akkın ve Metin Karakuş meslekten ihraç edilmiştir. Bir kurucu üye ise ‘sonradan oluşumdan ayrıldığı’ göz önünde tutularak, 24 ay uzun süreli kıdem durdurma cezasına çarptırılmıştır.
7 bin 800 üyesi bulunan Emniyet-Sen kurucularının meslekten ihraç edilme kararını İçişleri Bakanı Muammer Güler de onaylamıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise polislerin sendika kurmasının “hak değil suç teşkil ettiği” iddia edilmektedir.  AİHM’nin 11. maddesine göre sendika kurma hakkı herkese tanınmış bir haktır.  BM Evrensel Beyannamesinin 23/4. maddesinde; “Herkesin çıkarını korumak için sendika kurma veya sendikaya üye olma hakkı vardır.” ibaresi yer almıştır. Bilindiği üzere; Anayasamızın 90. maddesinin son fıkrasına; 22.05.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 5170 sayılı yasa ile şu hüküm eklenmiştir. “Usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası anlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası anlaşma hükümleri esas alınır.”  Anayasanın 90. maddesi bir bütün halinde değerlendirildiğinde; Anlaşmalar iç hukukun bir parçası niteliğindedir ve iç hukukta kendiliğinden uygulanabilir, Anayasaya aykırılıkları ileri sürülemez. Anayasaya aykırılığı ileri sürülemeyen anlaşmanın, sonradan çıkan yasa ile uygulanmaması söz konusu olmayacaktır. Andlaşmadan sonra yürürlüğe giren yasa andlaşmayı değiştirmeyecektir.
Kısaca özetlemek gerekirse; uluslararası anlaşmalar iç hukukta doğrudan sonuç doğurmaktadır. Uygulanması için ayrıca yeni bir düzenleye gerek bulunmamaktadır.
Bu nedenle;  Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verdiği karar hukuk dışı bir karardır. Hak arama mücadelesi için örgütlenmek demokratik bir toplumun vazgeçilmez niteliğidir. Bu hakkın engellenmesi, özgürlüklerin açıkça ihlalidir. Emniyet-Sen mensubu çalışanların en temel haklarını kullanırken işsiz bırakılmaları, meslekten ihraç edilmeleri kabul edilemez. Hukuksuz bir şekilde meslekten ihraç edilen Emniyet-Sen kurucusu polislerimiz derhal göreve iade edilmelidir.” Dedi.  
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek