Belediye Meclisi olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi
Engellilerin önüne bir engel daha
Burak Tunçkol’dan Azerbaycan Kültür Ateşesi’ne ziyaret
Bu haber 11 Haziran 2024, Salı 09:13 tarihinde eklendi. 226 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de yaz arası; Son Pazartesi toplantısı gerçekleşti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığında haftalık Pazartesi toplantısı gerçekleşti.
CHP’de yaz arası; Son Pazartesi toplantısı gerçekleşti  

Bu toplantının ardından Pazartesi toplantıları Eylül ayına kadar yaz arasına girmiş oldu. Bir sonraki toplantının Eylül ayı başında yapılması bekleniyor.  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can yazın gelmesi ile birlikte insanların farklı yerlere gideceği ve benzeri sebeplerle toplantıların Eylül’de tekrar başlayacağın duyurdu. Bu süreçte Parti Binasının her zaman açık olduğu vurgusunu da yaptı.

Ali Can açılış konuşmasının ardından; “Laik, bilimsel ve demokratik eğitimin tabutuna son çiviyi çakan müfredat ile ilgili Emek ve Demokrasi Platformundan arkadaşlarımız açıklama yapacaklar.” Sözleri ile kürsüyü Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşmacı olan Cahit Aras’a bıraktı. Saat 18.00’da Üçgen Parkta yapılan basın açıklaması ile alakalı konuşan Aras eğitimde bu güne kadar geçen süreci değerlendirdi ve eleştirilerde bulunarak herkesi Üçgen Parktaki mitinge davet etti.

Yeni yüzyıl müfredat programını reddediyoruz”

Sözcü Cahit Aras konuşmasında;

AKP İktidarı toplumun dokusunu değiştirerek giderek İslamcı, faşist, şeriatçı ve gerici bir toplum yaratmak adına geldiğinden bu yana eğitim süreci ile ilgili değişikliklerde bulunmuştur. Öncelikle 9 yıllık eğitimi 3 parçaya ayırmıştır.  Buna büyük tepki gösterdik direnişlerde bulunduk. Ama AKP iktidarı eğitimin dengesini bozdu. Bir müfredat neden değişir? Müfredatın değişimi için elle tutulur nedenler olmalı. Bu müfredata baktığımız zaman bunun bir nedeni yok. Zaten kendileri de yeni yüzyıl müfredatı diyorlar. Oysa Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Yüzyılı. Yani AKP iktidarı birinci yüzyılı Cumhuriyet Yüzyılını tanımıyor. Kendilerinin iktidarda olduğu yüzyılı 1. Yüzyıl olarak düşünüyor. Bu nedenle tamamen AKP iktidarının seçim programına alınmıştır. Seçim programına alınan bu müfredat baştan aşağı bildiğiniz gibi 4+4+4 sisteminden sonra bütün okullarda din dersleri müfredata koymuş normal din dersi seçmeliler ile birlikte matematik kimya gibi derslerin sayısını geçmiştir.

Biliyorsunuz ABD, Rusya’ya karşı Afganistan’da Taliban’ı örgütlemek amacıyla okullarda bir program gerçekleştirdi. Bu programla Taliban’ı yetiştirdi. Yani bilimi, politik düşünceyi ve benzeri şeyleri ortadan kaldıran bir sistem geliştirerek dinsel temelli biat kültürünü toplumun dokusuna yerleştirerek kendi siyasal İslamcı, şeriatçı bir kafa yapısında bir toplum oluşturmaya çalıştılar. Bu gün bu müfredat ile yapılmak istenen de odur. Müfredatta kadınlar yoktur bilim yoktur dolayısıyla müfredat orta çağ karanlığına Türkiye toplumunu hazırlayacak, ona ilişkin insan yetiştirecek dolayısıyla 15-20 yıl sonra o insanları neler yapabileceğini hep birlikte göreceğiz. AKP iktidarı hızla buraya doğru gidiyor. AKP iktidarı son genel seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en gerici, şeriatçı hükümetini oluşturdu. Arkasında okullara imam atadı. Buna karşı ülke genelinde bir kalkışma gerçekleşti. Bu karşı çıkma sonucunda hemen ardından köprüde 15 insanın toplanamayacağı yerde bir miting gerçekleştirdiler. Mitinge katılanlar AKP’nin eski bakanları, AKP’nin önde gelenlerinin çocukları. Orada şeriat istiyoruz sloganları atıldı. Ardından ülkenin değişik yerlerinde şeriat sloganları atıldı. Yani orada ajandalarını açığa vurdular. Net biçimde “10 yıldır bu sürece hazırlanıyor, gerici şeriatçı orta çap karanlığını savunan bir sistem getiriyoruz.” diyorlar. Biz de Türkiye’de bu sisteme karşı olan bir grup demokrat insan olan Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu olarak bir araya gelerek Laik, bilimsel, çağdaş ve demokratik eğitimi savunuyoruz. Yeni yüzyıl müfredat programını reddediyoruz diyerek bir basın açıklaması yapacağız.

Ülke genelinde bugün için çocukları okula göndermeyerek boykot yapılacak

Aras 20 kurum ve eğitim sendikaları ile birlikte düzenlenen boykot çalışmasını duyurdu ve bugün ülke genelinde insanların bu boykota katılması çağrısında bulundu. Aras sözlerinde; “Bugün 18’de basın açıklamamız için sizleri üçgen parka davet ediyoruz. Bu program çerçevesinde yarın ülke genelinde çocuklar okula gönderilmeyecek. Eğitim sendikaları ve 20 tane kurum bunu gerçekleştirmek için bir program yaptı. Yarınki ülke genelinde gerçekleşecek boykota katılmanızı talep ediyoruz.” dedi.

Aras’ın konuşmasının ardından Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Selçuk Çamlıca söz aldı ve buğdaya yapılan zam ile alakalı tepkilerini dile getirerek 14.00’da Üçgen Parkta basın açıklaması düzenleneceğini duyurdu. Verilen fiyata tepki gösterdi ve herkesi çiftçinin sesi olmaya davet etti.

Selçuk Çamlıca’nın ardından mikrofonu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) yönetim kuruluna seçilen 76 yaşındaki Recep Ayaz aldı ve ADD’de gerçekleşen seçimle alakalı bilgiler aktardı. Yönetime seçilen Ayaz teşekkürlerini sundu ve Atatürkçü’ler arasında birlik beraberlik çağrısında bulundu.

Recep Ayaz’ın konuşmalarının ardından Tarihi Kentler Birliği Lüleburgaz Belediyesi Temsilcisi İsa Akbıyık söz hakkı aldı. Akbıyık sözlerinde Tarihi Kentler Başkanı Seçilen Mansur Yavaş’ın selamlarını iletti ve Fatih İlçe Belediye Başkanı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ortak tarihe sahip çıkmak adına her türlü desteğe hazır oldukları bilgisini aktardıklarını iletti.

Son olarak söz alan Hakan Dedeoğlu, Trakya Köylerinin tek tek satıldığı, bu durumun gelecekte sorun yaratabileceği, birleştirme işlemelerinin yanlış yapıldığı ve kısa süre sonra köylerin sahiplerinin şirketler olacağı tehlikesini dile getirerek gezdiği köylerde yerel halktan aldığı bilgiler ve dönüşler doğrultusunda tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

Toplantı İlçe Başkanı Ali Can’ın kapanış konuşması ile son buldu.

Barış Can KORKMAZ

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek