“DİSİPLİNİ BIRAK SOKAKLARA BAK”
Milletvekili Sarıçam, Orman işçileri ile buluştu
Lüleburgaz yarın sağanak yağışlı
Fahri Özkan’dan “SİSLİ VADİ” açıklaması
Bu haber 10 Haziran 2024, Pazartesi 09:11 tarihinde eklendi. 198 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ortak Akıl Derneği’nden Hububat Fiyatlarına Eleştiri

Kırklareli Otak Akın Derneği, açıklanan hububat fiyatlarına tepki gösterdi.
Ortak Akıl Derneği’nden Hububat Fiyatlarına Eleştiri  

Siyasi iktidar tarafından hububat fiyatları ile ilgili yapılan sessiz sedasız açıklamaya Kırklareli Ortak Akıl Derneği Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD)Danışma Kurulu Üyesi Necdet Göç'ten eleştiri geldi.


Göç yaptığı açıklamada; “Ülkemizin bir bölümünde hasat bitmiş, bir bölümünde devam etmekte bölgemizde ise hasat hazırlıklarına başlarken hububat fiyatları sessiz sedasız açıklandı. Önceki yıllarda Cumhurbaşkanı ya da en az Bakan düzeyinde fiyat açıklanırken bu yıl bir suçluluk edasıyla sessiz sedasız internet haberi ile açıklanan hububat fiyatları üreticiyi zor bir sürecin beklediğinin işaretidir. Kullandıkları kredi faizlerinin bile oynak olduğu bir süreçte 2024 yılı hububat fiyatları geçtiğimiz yıla göre bakıldığında nerdeyse yerinde saydığı görülmektedir. 
Zaten borç kıskacında olan üreticiler söz konusu fiyatlar ile nerdeyse işin içinden çıkılamayacak duruma düştüler. Özellikle küçük işletmelerin hızla tasviye olacağı, borçlarını ödeyebilmek için son çare olarak arazilerini elden çıkaracakları bu süreç tarım topraklarının el değiştirmesini hızlandıracak, tekelleşmenin önünü açacak, bu durum ülkemiz tarımı ve geleceği açısından da son derece önemlidir.  
Yaşanan enflasyon ile hiç alakası olmayan üreticileri ürün fiyatlarını değerinin çok altında belirleyerek enflasyonu düşüreceklerini zannedenler büyük bir yanılgı içerisindedirler. Bu yanılgıdan dönmek ve üreticilerin mağduriyetlerini bir nebze de olsa gidermek için eğer niyetleri varsa hala zaman vardır. Bunun için ton başına açıkladıkları destekleme miktarlarını üretici lehine düzenleyerek aynı zamanda tüketiciyi de korumuş olacaklardır” dedi.  

Sedat EVREN

...

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek