“DİSİPLİNİ BIRAK SOKAKLARA BAK”
Milletvekili Sarıçam, Orman işçileri ile buluştu
Lüleburgaz yarın sağanak yağışlı
Fahri Özkan’dan “SİSLİ VADİ” açıklaması
Bu haber 01 Haziran 2024, Cumartesi 09:12 tarihinde eklendi. 681 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TEMA Vakfı’ndan Ekolojik Okur Yazarlık eğitimi

TEMA Vakfı’ndan yapılan açıklamada ”Ekolojik Okuryazar Nesiller, Gezegenimizin ve İnsanlığın Geleceğini Olumlu Yönde Değiştirecek. “TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumluluğu olarak Bahçelievler İlkokulu 3-B sınıfı Emel öğretmen ile bugün Kent Ormanında "Orman Dedektifleri ve Ağacını Tanı" etkinliği gerçekleştirildi. Çocuklar eğlenerek öğrenmenin, açık havada ,doğada yerinde yaşayarak öğrenmenin keyfini çıkardılar. “ denildi.
TEMA Vakfı’ndan Ekolojik Okur Yazarlık eğitimi  

TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman "Ekolojik okur yazar bir nesil yetiştirmek için çalışıyoruz" dedi.

Lüleburgaz TEMA Vakfı’ndan yapılan açıklamada Ekolojik Okur Yazarlık hakkında şu bilgilere yer verildi.

“Ekolojik okuryazar nesiller, gezegenimizin ve insanlığın geleceğini olumlu yönde değiştirecek. Yeryüzünde hayatı mümkün kılan doğal süreçleri anlamaya ekolojik okuryazarlık, doğanın ilkelerini ve sınırlarını bilen, doğayla uyumlu yaşamayı ilke edinmiş kişiye ekolojik okuryazar denir.

"Kutulanmış Çocuklar Değil, Toprağa Dokunan, Hisseden Çocuklar İstiyoruz".

Günümüz çocukları maalesef sokağa çok az çıkıyor, vakitlerinin büyük çoğunluğunu evde bilgisayar veya televizyon başında, okulda ise sınıflarda geçirerek, ‘kutulanmış çocuklar’ haline geliyorlar. Oysa araştırmalar toprağa dokunan, doğayı gözlemleyen, hisseden, koklayan, merak ederek keşfeden, doğayla temas eden çocukların, bedensel sağlıklarının, duyularının güçlendiğini, özgüvenlerinin arttığını, okul başarılarının ve yaratıcılıklarının geliştiğini gösteriyor.

Eğer Ekolojik Okuryazar Bir Toplum Olsaydık;

Toplumun ve toplumu oluşturan tüm bireylerin ekolojik okuryazar olmasının, gezegenimizin ve insanlığın geleceğini olumlu yönde etkileyeceğine ve değiştireceğine inanıyoruz. Bizler milyonlarca yılda oluşmuş doğal dengeyi sanayi devrimi ile birlikte son yüzyılda alt üst ettik, iklim değişikliği sürecini hızlandırdık. Eğer ekolojik okuryazar bir toplum olsaydık ormanları yok etmez, suyumuzu, havamızı kirletmez, canlı türlerinin nesillerinin tükenmesine neden olmaz, dünyamızın bizlere karşılıksız sunduğu ekolojik kapasitenin 1.5 katını tüketmezdik.” Denildi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek