“DİSİPLİNİ BIRAK SOKAKLARA BAK”
Milletvekili Sarıçam, Orman işçileri ile buluştu
Lüleburgaz yarın sağanak yağışlı
Fahri Özkan’dan “SİSLİ VADİ” açıklaması
Bu haber 01 Haziran 2024, Cumartesi 09:10 tarihinde eklendi. 802 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kesimoğlu, şimdi ne yapacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Örgütü’nde 1999-2024 tarihleri arasında siyasete damga vuran Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Kırklareli Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybettikten sonra ne yapacağı merak konusu oldu.
Kesimoğlu, şimdi ne yapacak?  

18 Nisan 1999 yılında yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP Kırklareli  Milletvekili Genel Seçimleri öncesi parti içinde yapılan ön seçimde başarılı olamayan Mehmet Siyam Kesimoğlu, 3 yıl sonra 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde yapılan ön seçimde ise Kırklareli birincisi olmuştu.

1 Eylül 2002 yılında yapılan ön seçim de Mehmet Siyam Kesimoğlu birinci, Yavuz Altınorak ikinci, Tuna Soykan üçüncü olmuştu.

3 Kasım 2002 yılından 22 Temmuz 2007 yılına kadar CHP Kırklareli Milletvekili olarak göre yapan Mehmet Siyam Kesimoğlu, Parti içinde muhalefet yapan Mustafa Sarıgül ve Haluk Koç’a destek verdiği için o zamanın  CHP Kırklareli Başkanı Deniz Baykal tarafından değerlendirilmemişti.

Ancak Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP’de ön seçim yapılınca yine birinci çıkarak 12 Haziran 2011 seçimlerinde bir kez daha CHP Kırklareli Milletvekili seçilmişti.

2014 yılında CHP Kırklareli  Belediye Başkanı olan Mehmet Siyam Kesimoğlu, 2019 seçimlerinde partisi kendisini aday göstermeyince bu kez Bağımsız olarak Kırklareli Belediye Başkanı seçilmiş ve ardından CHP’ye geçmişti.

2024  Mahalli İdareler Seçimlerinde Kırklareli’nde yapılan parti içi ön seçimde yine birinci seçilen Mehmet Siyam Kesimoğlu, 5 yıl önce Bağımsız olarak kazandığı Belediye Başkanlığı’nı 5 yıl sonra CHP ile kaybetti.

Şu an 64 yaşında olan ve Kırklareli genelinde çok sevilen Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun bundan sonra ne yapacağı merak konusu oldu.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek