Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu haber 25 Mayıs 2024, Cumartesi 09:42 tarihinde eklendi. 246 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz TEMA'dan Su Kardeşliği projesi

Lüleburgaz Turgutbey İlkokulu Yavru TEMA öğrencileri ile Su Kardeşliği Projesini gerçekleştirdi.
Lüleburgaz TEMA'dan Su Kardeşliği projesi  

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 2024 yılında hayata geçirilen Su Kardeşliği Projesi; çocukların, su varlıklarının yaşam için önemi, su ekosistemleri, su verimliliği ve su ayak izi konularında farkındalık geliştirmeleri için hazırlandı.

 

Kapsam/Hedefler

TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilciliği’nden yapılan açıklamada; “Su Kardeşliği Projesi kapsamında ilkokul kademesindeki 3. ve 4. sınıf düzeyindeki çocuklara yönelik su varlığının yaşam için önemi, su ekosistemi, su kirliliği, su tasarrufu, su verimliliği, suyun sürdürülebilirliği ve su ayak izi konularında hazırlanan eğitim etkinlikleri gerçekleştirilmektedir.

Eğitim Etkinlikleri

İlkokul kademesindeki çocuklar için hazırlanan proje kapsamında uygulama rehberi, eğitim sunumu, animasyon film ve çocuklar için bir kitap hazırlanmıştır. Ayrıca etkinliğe katılan çocuklara verilmek üzere gönüllü mektubu, kimlik kartı, su kardeşliği görseli ve sınıflar için kartonetler geliştirilmiştir. Ayrıca Su TEMA web sitesindeki “Öğretmenler İçin” bölümünde geliştirilen eğitim materyalleri dijital olarak yer almaktadır.

Sutema.org Web Sitesi

Su TEMA web sitesi ile suyun yaşamsal öneminin altını çizerek su varlıklarına, su ekosistemlerine, su sorunlarına, suyun sürdürülebilir yönetimine ve su okuryazarlığına dair farkındalık sağlamak hedeflenmiştir.

8 bölümde toplamda 46 infografiğin yer aldığı Su TEMA web sitesinde, sosyal medya paylaşımlarında kullanılacak görseller, kullanıcıların su okuryazarlığı konusunda kendilerini test edebilecekleri ve su gönüllüsü olabilecekleri bir bölüm de bulunmaktadır. Ayrıca çocuklar ile öğretmenlere özel hazırlanan “Çocuklar İçin” ve “Öğretmenler İçin” bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde yer alan formu dolduran öğretmenlerin e-posta adreslerine, proje kapsamında geliştirilen tüm eğitim materyalleri iletilmektedir.

Proje Kapsamında Neler Yaptık?

Proje kapsamında şimdiye kadar gerçekleştirilen eğitim etkinlikleri ile ilkokul seviyesinde, 30 ilde yaklaşık 3.100 çocuğa ulaştık. Su varlıkları, su döngüsü, su ekosistemleri, Türkiye'de ve Dünya’da suyun kullanımı, su  tehditleri, suyun sürdürülebilir yönetimi ve su varlıklarının korunması gibi birçok konuda sutema.org’u güncelleyerek yaygınlaştırma çalışmalarına devam ettik.” Denildi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek