Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu haber 24 Mayıs 2024, Cuma 09:12 tarihinde eklendi. 214 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz TEMA ile okullarda SIFIR ATIK Projesi sürüyor

TEMA Vakfı Lüleburgaz İlçe Sorumluluğu ve Yeni Mahalle Sorumluluğu tarafından; İstiklal İlkokulu 2B
Lüleburgaz TEMA ile okullarda SIFIR ATIK Projesi sürüyor  

Şaban Öğünç İlkokulu, 3A, 3B, 3C-Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi 5 Yaş, İpek Anaokulu 5 Yaş sınıflarına SIFIR ATIK eğitimi verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı iş birliğinde 2018 yılında pilot uygulama ile başlayan ve 2019’dan itibaren Tetra Pak Türkiye’nin destekleriyle uygulanan Sıfır Atık Eğitim Projesi ile çocukların; doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık kazanmaları ve “sıfır atık” yaklaşımını benimsemeleri hedefleniyor.

Lüleburgaz TEMA’dan yapılan açıklamada; “Proje, okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki çocuklar için hazırlanan ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile sınıflarda uygulanan sınıf içi eğitim etkinliklerini ve 81 ildeki tüm eğitim kademelerindeki öğretmenlerin içeriklere ulaşabilmesi amacı ile tasarlanan Sıfır Atık Eğitim Portalını kapsamaktadır. Eğitim Etkinlikleri; Okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki çocukların sıfır atık yaklaşımı konusunda farkındalıklarını geliştirmek için “Düşün, Gerekli Değilse Tüketme”, “Daha Az Tüket”, “Değerlendir, Yeniden Kullan”, “Değiştir, Farklı Amaçla Kullan” ve “Dönüştür, Doğa Kazansın” prensiplerinden oluşan 5D modeli geliştirilmiştir. Kutu oyunları, sunum, film, interaktif kitaplar ve aile broşürü gibi eğitici materyaller içeren okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki çocuklara özel hazırlanan kısa süreli etkinlikler eşliğinde çocukların okullarda sıfır atık prensibini benimsemeleri sağlanmaktadır.

Sıfır Atık Eğitim Portalı 81 ildeki tüm eğitim kademelerindeki öğretmenlerin, sıfır atık eğitimi alanında çalışan kurum ya da bireylerin; içeriklere ulaşabilmesi amacı ile tasarlanan Sıfır Atık Eğitim Portalı (www.sifiratiktema.org) Ekim 2019’da tüm öğretmenlerin, bireysel kullanıcıların ve kurumların kullanımına açılmıştır. Portal, tüm eğitim kademeleri için kullanıcılara sunum, poster, çalışma kâğıtları, proje önerileri, dijital oyunlar ve animasyon filmlerin de aralarında bulunduğu zengin eğitim içerikleri ve materyaller sunmaktadır. Portala sıfır atık eğitimiyle ilgilenen herkes üye olarak tüm içeriklere ulaşabilmektedir. Doğaya duyarlı ekolojik okur yazar bir nesil  yetiştirmek, iklim krizine dur demek için okullarda eğitimlerini sürdüren Lüleburgaz TEMA Vakfı temsilcileri Resul ÇOKAN ve Sibel KOCAMAN ile aktif gönüllü ekipleri okulların doğaya karşı duyarlılıklarından memnun olduklarını belirterek başvuru yapan sınıf öğretmenlerine minnettar olduklarını belirttiler.” Denildi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek