Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu haber 23 Mayıs 2024, Perşembe 09:01 tarihinde eklendi. 216 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Okçular dereceler ile döndü

Umay Okçuluk Spor Kulübü bir şampiyonadan daha farklı sporcuları ile dereceler kazanarak geri döndü.
Okçular dereceler ile döndü  

İzmir’de düzenlenen Gençlik Haftası Nursen Çokak Açık Hava Türkiye Şampiyonasına 13 ok sporcusu ile katılım sağlayan Umay Okçuluk Lüleburgaz’a dereceler alarak döndü.

Yarışmaya Umay Okçuluk 13 sporcu ile katılım sağladı.

Sporcular; Gençler kategorilerisi; Dilara Ecem Deniz, Elif Yıldırım, Yağız Arslan, Yusuf Tuğrul Eti, Ege İleri

U15 kategorisinde sporcular; Ahmet Cemil Aydın,  Doğukan Efe Köroğlu, Yusuf Kerem Kınık, Kerem Dökme, Ada Yüksel, Sümeyye Tuncer , Simge Özhan  ve Aras Gezek oldu.

Turnuvada Aras Gezek klasik yay U15 kategorisinde 40 metrede sıralamada 625 puan ile 22.lik kazanarak final elemelerine hak kazandı. Ayrıca klasik yay U18 kategorisinde 60 metrede sıralamada 519 puan ile 73.lük ve klasik yay U21 kategorisinde 510 puan ile 64.lük alarak tekrar elemelere katılmaya hak kazandı.

Sporcu için Umay Okçuluk Antrenörü Çiğdem Öz; “Sporcumuz elemelerde elenmiş olsa da kendisinden yaşça çok büyük rakipler ile mücadelesi takdire şayandır. Son elemede eşleştiği milli sporcu ile yarışması dahi henüz 14 yaşındaki bir sporcu için müthiş bir deneyimdir”. dedi.

Turnuvada başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Dilara Ecem Deniz de yarıştı. Deniz Klasik Yay U18 kategorisinde 60 metrede 473 puan ile 80. Olurken klasik yay U21 kategorisinde 70 metrede 477 puan ile 52. Olarak bireysel final elemelerine katılmaya hak kazandı.

Ayrıca çıkardığı puan ile mix takımda Yağız Arslan ile elemelere kalmaya hak kazandı.

Umay Okçuluktan yapılan açıklamada sporcu içi; “Kırklareli genelinde Okçuluk dallarındaki başarılarıyla tanınan şampiyon sporcumuzu tebrik ediyoruz. başarılarının devamını diliyoruz. Madalyalarına daha çok madalya katacağına eminiz.” denildi.

Yine turnuvada yarışan Yağız Arslan klasik yay U18 Kategorisinde 60 metrede 477 puan ile 93.lük klasik yay U21 Kategorisinde 70 metrede 577 puan ile 49. Olarak final elemelerine katılmaya hak kazandı. Ayrıca çıkarmış olduğu mix takımda Ecem Deniz ile birlikte final elemelerine katılmaya hak kazandı.

Sporcu Sümeyye Tuncer ise klasik yay u15 kategorisinde 40 metrede 599 puan ile 24. Olarak bireysel finallere katılma hakkı kazandı. İlk turu 6-4 geçerek 2. Tura kaldı.

Kulüpten yapılan açıklamada sporcu ile alakalı; “2. Tura kalmaya hak kazanmış olması bu yaştaki bir sporcu için vaat veren bir skordur. Ayıca üst yaş gurubu olan klasik yay u18 kategorisinde de 60 metrede 444 puan alarak 98. Olmuştur. Yaşattığı final heyecanı ve skorları sebebiyle sporcumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.” denildi.

Barış  Can KORKMAZ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek