Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu haber 22 Mayıs 2024, Çarşamba 09:13 tarihinde eklendi. 151 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hemşireler Haftası’nda “Rol Kapanı” oyunu sahnelendi

Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde Hemşireler Günü’nde Bir İlk gerçekleşti ve : “Rol Kapanı” tiyatro oyunu sahnelendi.
Hemşireler Haftası’nda “Rol Kapanı” oyunu sahnelendi  

Lüleburgaz Devlet Hastanesi, Hemşireler Günü'nde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Lüleburgaz Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Sefa Özay Bakar'ın öncülüğünde, 14-19  Mayıs Hemşireler Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlik, hastane konferans salonunda “Rol Kapanı” adlı tiyatro oyunu ile anlamlaştı.

Etkinlikte Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce ve Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürü Dr. A. Önder Porsuk gibi önemli isimler de yer aldı.

Rol kapanı oyununun hikayesi

“Rol Kapanı", kadınların sahneye çıkmasının yasak olduğu bir dönemde, kadın rolleriyle tiyatro sahnesine çıkan bir zennenin hikayesini anlatıyor. Seyirciyi güldürürken düşündüren bu oyun, Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte kadın oyuncuların sahneye çıkmaya başlamasıyla işsiz kalacak olan bir zennenin iki perdelik komedi hikayesini ele alıyor.

Senaryosunu genç senarist Ayla Özkan'ın yazdığı, yönetmenliğini ünlü oyuncu Orhan Kılıç’ın üstlendiği "Rol Kapanı"nda Orhan Kılıç, Şebnem Schaefer, Murat Karasu ve Alican Albayrak gibi tanınmış isimler rol alıyor.

Lüleburgaz Devlet Hastanesi Başhekimi Bakar, oyun sonunda  yaptığı konuşmada, Hemşireler Günü'nde böyle anlamlı bir etkinliği düzenlemenin gurur verici olduğunu belirterek, hemşirelerin sağlık sektöründeki önemli rolüne dikkat çekti.

Bu projenin Türkiye'ye örnek olabileceğini vurgulayan Bakar, bu tür etkinliklerin hem sağlık çalışanlarının motivasyonunu artırdığını hem de toplumda sanatın önemini pekiştirdiğini belirtti.

Etkinlik, tiyatro oyununun ardından yapılan kokteyl ile sona erdi. Bu özel günde sahnelenen “Rol Kapanı”, izleyicilerden tam not alırken, hemşirelere unutulmaz bir gün yaşattı.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek