Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu haber 21 Mayıs 2024, Salı 09:03 tarihinde eklendi. 151 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Pazartesi toplantısı gerçekleşti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) haftalık Pazartesi halk toplantısı dün gerçekleşti.
CHP Pazartesi  toplantısı gerçekleşti  

Toplantıda Lüleburgaz CHP İlçe Başkanı Ali Can açılış konuşmasını gerçekleştirdi ve gündem maddeleri hakkında konuşma gerçekleştirdi.

Can,  konuşmasında 19 Mayıs’ı kutladı ve 19 Mayıs gibi kıymetli günlerde sahada aktif olmayan partililere ve seçim sürecinde CHP’den koparak farklı adaylıkları destekleyen kişilere eleştirilerde bulundu.

İlçe Başkanı Ali Can sözlerinde 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak; “Ülkemizin kurtuluşa doğru atılan adımın 105. Yılını kutladık. Yani emperyalizme karşı tam bağımsızlık mücadelesini başlatan ve bugünü doğum günüm diyerek gençliğe armağan eden ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnet ile anıyoruz.” dedi.

“Ulusal bayramlarımızı anlamıma uygun kutlayacağız”

Can konuşmasının devamında 19 Mayıs etkinliğinde üyelerin katılım durumuna değinerek; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun. Burada biraz sitemimi dile getireceğim. Pratikte bu düzene karşı nasıl savaşacağımızı hepimizden fazla sosyal medyada yazan arkadaşlarımıza bu sitemim. Her yerde koşuyoruz. Sosyal medyada klavye silahşörleri yazıyor. 19 Mayıs gibi ilk kurtuluşa adımın başladığı, ülkemizin işgal altında olduğu ve İngilizlerden vize alıp Bandırma Vapuruna binen liderimizin 19 Mayıs’ında partililerimize duyurduğumuz, mesaj attığımız halde 20-30 kişi ile Ulusal Bayramımızı kutlamaya gittik. Herkes şapkasını önüne alarak düşünsün. Burada nerede yanlış yaptık diye sorgulasın. Bu bayramları sadece yöneticilerin çelenk koyma günü olarak gören arkadaşları kınıyorum. Partimizde burada toplanıp hep birlikte tören alanına gitmeyi, örgütü ön planda tutmayı bütün arkadaşlarımın görev bilmesini istiyorum. Başka yerde toplanıp yandan oyundan gitmek değil, bizim örgütümüz partimizdir. Ulu çınarımızın altı burasıdır. Dost düşmana karşı ulusal bayramlarımızı anlamıma uygun kutlayacağız. Oraya gelmeyi sadece görev olarak gören veya sadece Pazar günü tatil diyerek pikniğe gitmeyi tercih eden arkadaşlarımızı kınıyorum. Böyle olmaz. Ulusal bayramın anlamını, önemini her şeyini kavrayacak ve diyecek ki biz nerede yanlış yapıyoruz. Ondan sonra bize karşı olanlara bizi eleştirenlere karşı biz bir ve güçlü olacağız ki, onları birlikte daha güçlü ve elle tutulur şekilde eleştirebilelim. Angarya gibi görenler var, kusura bakmasınlar. Bu Ulusal bayramdır. Burada lafa geldiği zaman herkes birbirini eleştiriyor eleştiri tabi ki olacak. Konuşacağız düzelteceğiz. Ama sonrasında sahada da aktif olmalıyız. Hepimiz burada bir olmadıktan sonra söylemlerle bu iş yürümez. Pratik önemli arkadaşlar. Beraber yapacağız. Bakın burada pazartesi toplantısında kaç kişiyiz? Ama burada bir delege bir belediye başkanlığı seçimi olsa herkes grupları ile buradan aşağı kadar doluyor. Ondan sonra seçilince 3 kişi 4 tane yöneticiden her şeyin yapılmasını bekliyoruz.” dedi.

“Ulu çınarın gölgesinden kaçıp foter gölgesine sığınan insanları kınıyorum!”

Başkan Ali Can,  ardından Büyükkarıştıran seçimine tekrar vurgu yaptı ve yerel seçim sürecinde farklı adayları destekleyen CHP üyesi kişileri eleştirdi. Sözlerinde; Sizlerden özür dilerim sesim yükselmiş olabilir, ama bugün biraz doluyum. Çünkü 13-14 gündür Büyükkarıştıran’da yenilecek seçimler için, tabiri caizse orada yatıp orada kalkıyorum. Eşimle akşam yemeğini 15 gündür yiyemedim. Evet, ben yöneticiyim benim görevim bu sitemim ona değil yanlış anlamayın. Ama burada her hafta söylediğimiz Büyükkarıştıran seçiminin önemi ortada. Orada tanıdığınız var mı yok mu dediğimizde bile 2-3 yönetici dışında hiç Büyükkarıştıran’ı düşünen yok.

Birçok belediye çevre yerlerde CHP’ de değil. Tek bizim belediyemiz Lüleburgaz Belediyesi. Seçimlerde içimizdeki insanlar bunu da kaybetmek için elinden geleni yaptılar. Sözüm onlara, benim bir sözüm vardı. Ulu çınarın gölgesinden kaçıp foter gölgesine sığınan insanları kınıyorum!

Türkiye’nin her yeri kızarırken Kırklareli’nde ne oldu bunu tabi ki konuşacağız. Yöneticiler yanlış yapmış olabilir. Farklı nedenler olabilir. Bizler yanlış olabiliriz. Sağda solda değil. 2 Haziran’da masaya oturacağız, danışma kurulunda aile içinde tartışacağız. Yapıcı çözümler üreteceğiz. Kendimizi karalamak yerine çözüm odaklı olmalıyız. Tekrar kusura bakmayın biraz doluyum ve içimden gelerek konuşuyorum.” şeklinde konuştu.

“İl Genel Meclis Üyemiz Yeşim Girgin’in yanındayız”

Ali Can konuşmasının devamında İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin’in önceki hafta yaptığı kürsü konuşmasının ardından tepki alması konusunda konuştu ve yanlış anlaşılmanın farklı yerlere çekildiğini dile getirdi. Ardından İl Genel Meclis Üyelerinin arkasında olduklarını vurguladı. Can sözlerinde; “Yeşim Girgin’in konuşmasının ardından sosyal medyada neredeyse linç edilircesine saldırılar başladı. İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin’in yanındayız. Arkadaşımızın söylemleri yanlış anlaşılmıştır. İl Genel meclis üyelerimizin önemini daha önce de vurguladım. Bakın 24 Mayıs Perşembe günü İğneada’da sel felaketine uğrayan mağdurların duruşmaları ile ilgili Valilik önünde basın açıklaması yapılacak. Oraya sizleri de davet ediyorum. Tıpkı Çorlu’daki tren faciası gibi birlik olursak bunların sorumluları ceza alacaktır. Fakat olmazsak 2 tane sorumlu müdür, müessese müdürü gibi kişiler ile olayın üzerini kapatırlar. Bunu neden söyledim? CHP’li İl Genel Meclis üyelerimiz o zamanlar onların istedikleri gibi imza atsalardı, o zamanın valisi ve sekreterine havale edilmemiş olsaydı. Bizim arkadaşlarımız bu konuda imza verseydi vay halimize. CHP’li İl Genel Meclis Üyelerinin verdiği kararla bu kadar can gitti diye bizim üzerimize gelinirdi. Bizim meclis üyelerimiz bu konuda dava açtılar ve davayı kazandık. Mahkeme devam ediyor. Onun için bizim tabi ki çoğunluk CHP’li üyelerde tabi ki kararı birlikte alıyorlar. Arkadaşlarımız bu kadar mücadele ederken karşı tarafta muhalif olan arkadaşlarımız hiçbir çevre ile ilgili olayda ses çıkarmıyor. Madenler ile ilgili çevreye duyarlı tek demeçleri yok. Arkadaşlarımız hep orada, gerekirse ceplerinden harcayarak avukat tutuyorlar mücadele ediyorlar. Yanlış karar olduğu zaman sonuçlarını göğüslüyorlar. Bu yüzden onları kutluyor ve mücadelelerinde başarılar diliyorum. Yeşim Girgin yalnız değildir. Sonuna kadar arkasındayız.” dedi.

Mitingler

Cumartesi günü yapılan miting ve yapılacak emekli mitingine de son olarak değinen Ali Can; “Atanamayan Öğretmenler mitingine gittik. Genel başkanımızın öncülük ettiği Saraçhane mitingimize katıldık. Öğretmen sendikaları genelde atanamayan öğretmen platformu ile beraberdiler. Şunu gördüm ki kendi davasına sahip çıkmayanın davasına bir başkası sahip çıkamıyor. Dışarıdan taşıma ile destek amacı ile gelenler çare değildir. Bunu neden söylüyorum. Ayın 26’sında emeklilerin büyük mitingi olacak. Orada emekli arkadaşlarımız bulunsun. Çünkü onların davası. Bir insan kendi davasına sahip çıkmazsa bizim buradan gitmemiz slogan bile atmaz. Ama orada öğretmenleri gördük. Ellerinde megafonla pankartla kendi mücadelesini veriyor. Atanamayan öğretmen ne demek. Öğretmenin kusuru yok. Atanmaması ile alakalı kendi suçu yok. İktidarın yanlış politikaları sonucunda oluşan bir durum. Liyakat yapacağız mülakat yapacağız diyorlar. Liyakat filan yok orada.” dedi.

“Ben Büyükkarıştıran diyorum, bazı arkadaşlar istifa etmiyor musun diyorlar”

Can son olarak seçim ve sonrası ile alakalı konuştu. Sözlerinde; “Ben Büyükkarıştıran diyorum, bazı arkadaşlar istifa etmiyor musun diyorlar. Ben bu seçim önemlidir diyorum. Ne zaman ayrılıyorsun, koltukta çok gözümüz var diyorlar. Arkadaşlar biz halen Büyükkarıştıran diyoruz. Ben partimi araç olarak görmüyorum. O tarz insanlardan değilim. Amacım CHP’nin iktidarda da zafere ulaşmasıdır. Benim bundan sonra hiçbir yere adaylığım yok. Ne milletvekilliği ne belediye başkanlığı gibi bir derdim yok. Sadece bu Cumhuriyete bir borcum var arkadaşlar. Ben yatılı okudum. Yoksulluk gördüm. Devletime hizmet ettim. Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlılıktan ödün vermedim. Bu borcumu ödemeye devam ediyorum ve edeceğim.” şeklinde konuştu.

“Partililerimizi, çocuklarını, anne babalarını meclis ve çalışma gruplarına bekliyoruz”

 

Ali Can’ın konuşmalarının ardından söz alan Kent Konseyi Başkanı Günalp Çakır seçim sürecine ve mevcut duruma değindi. Çakır seçimin gündemlerinden çıktığını, çalışmaya odaklandıklarını aktardı ve CHP’lileri Kent Konseyi çalışmalarına davet etti. Günalp Çakır sözlerinde;Nazik davetleri için ilçe yönetimimize teşekkür ediyorum. Kent Konseyine gelecek olursak açıkçası enteresan bir süreç yaşandı. 2005 yılında kuruldu burada Kent Konseyi. 20 yılda pek çok genel kurul gerçekleşti ama böyle bir genel kurul hiç yaşanmadı. En azından 8-10 tanesini yaşadım. Kent konseyinde uzlaşı kültürü vardır. Bir örnek vereyim. Yanlış hatırlamıyorsam 2011 yılında Rahmetli Ferah Şirin ve Aysel Balkantan’ın yarıştığı bir süreç oldu ve 3 tur boyunca eşit oy ile sonuçlandı. Buna rağmen çekişme olmadı. Sonucunda 1 yıl sen 1 yıl ben yapayım diyerek el sıkışmışlardı. Tabi ki bunun arkasında irdelenebilecek sebepler vardır. Bunları biz artık bir tarafa bıraktık. Seçim bizim gündemimizden çıktı. Artık gündemimiz kent için ne yapabiliriz, neler yapılmalı ve kimler ile yürünmeli konuları. Bunun en büyük işareti yine seçim sürecinde CHP verdi. Çünkü orada akşam 7.30’dan sabah 5 e kadar 9-10 saat bizimle birlikte olan partililerimiz vardı. Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan inançları ile sanırım kentte de kent konseyinin aynı ruh ve inanç ile varlığını sürdürebilmesi için zannediyorum bize destek oldular. Huzurlarınızda CHP üyelerine ve orada bizi yalnız bırakmayan tüm herkese teşekkür ederim.

Burada olmamın bir diğer önemli sebebi ise şudur. Az önce dediğim gibi önemli bir seçimi geride bıraktık. Biz nasıl çalışacağımızı arıyoruz. Bu noktada Kent Konseyinde 7 meclis 11 çalışma grubu var. Genel kurul kararı ile var olan. Bunları hızlıca yapılandırmaya başladık. Kent konseyimiz pek çok farklı kesimden insanla hiçbir siyaset ayrımı olmadan çalışmalarını sürdürecek. Ama burada kente siyasi açıdan yön veren baş aktör CHP. En çok seçmene hitap eden seçim başarısının başrolünde olan parti CHP. Dolayısıyla burada toplumumuza en anlamlı şekilde hitap eden parti de CHP. Bu noktada bizim kurmuş olduğumuz, kurulacak ve devam edecek çalışmaları yürütecek tüm meclis ve çalışma gruplarında biz açıkçası partililerimizi, çocuklarını, anne babalarını bekliyoruz. Kadın meclisimiz var, çocuk, genç, engelli ve emekli meclislerimiz var. Bu noktada sizlerin katılımını çok değerli buluyoruz.” dedi.

Barış Can KORKMAZ

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek