Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu haber 21 Mayıs 2024, Salı 09:02 tarihinde eklendi. 139 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da yürüyüşlü ve konserli 19 Mayıs kutlaması

Lüleburgaz Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkinliklerde bayram coşkusu doyasıya yaşandı. Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105’inci yıl dönümünde binlerce vatandaş ellerinde meşalelerle Edirne Bayırı’na yürüdü. 19 Mayıs akşamı düzenlenen ‘Zakkum’ konseri ile coşku doruğa çıktı.
Lüleburgaz’da yürüyüşlü ve konserli 19 Mayıs kutlaması  

Lüleburgaz Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nefes kesti.

Atatürk’ün Samsun’a çıkmasının 105’inci yıl dönümünde, binlerce kişinin katıldığı etkinliklerle kutlanan bu anlamlı günde Kongre Meydanı doldu taştı.

Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin düzenlediği kutlama programı kapsamında 18 Mayıs akşamı saat 20:00’de Lüleburgaz Belediyesi Çocuk Hakları Birimi’nin ‘Eylül’ün İki Yüzü’ adlı müzik grubu sahne aldı. Ardından Halkçı Liseliler’in vals gösterisi sahnelendi.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ‘Grup Metamorfoz’ konserinin ardından ‘Uzay Zaman’ müzik grubu sahne aldı.

BAĞIMSIZLIK ATEŞİ SÖNMEYECEK

Kongre Meydanı’nı dolduran binlerce kişi, konserin ardından ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla Edirne bayırına yürüyüşe geçti.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Lüleburgaz Belediyesi Çocuk Hakları Birimi ile çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş Edirne Bayırı’nda bağımsızlık ateşinin yakılmasıyla taçlandı.

Dev ateşin etrafında bağımsızlık marşlarının söylendiği gecede Lüleburgaz halkı Ata’ya bağlılığını bir kez daha haykırdı.

‘ZAKKUM’ KONGRE MEYDANI’NI SALLADI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Kongre Meydanı’nda ‘Zakkum’ konseri düzenlendi.

Saat 21:30’da başlayan konser öncesinde Lüleburgazlılar Kongre Meydanı’nı tıklım tıklım doldurdu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAK”

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, ‘Zakkum’ grubunun solisti Yusuf Demirkol’a çiçek vererek Lüleburgazlılara seslendi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli; “Bundan tam 105 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Samsun’da bağımsızlık ateşini yaktılar. Onların yaktıkları bağımsızlık ateşi dalga dalga bütün Anadolu ve Trakya’ya yayıldı. Zaferle sonuçlanan şanlı Kurtuluş Savaşı’nın sonunda laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bize bu günleri yaşatan, özgür ve bağımsız bireyler olmamızı sağlayan başta ebedi başkomutan, eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları vatan yapan, vatan için kanlarını, canlarını seve seve veren bütün şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Rahat uyu Atam! Kurduğun laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu.

Gerenli’nin konuşmasının ardından Kongre Meydanı’nı dolduran binlerce kişi ‘Zakkum’ konseriyle unutulmaz bir gece yaşadı.

Yaren SEZEN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek