“DİSİPLİNİ BIRAK SOKAKLARA BAK”
Milletvekili Sarıçam, Orman işçileri ile buluştu
Lüleburgaz yarın sağanak yağışlı
Fahri Özkan’dan “SİSLİ VADİ” açıklaması
Bu haber 20 Mayıs 2024, Pazartesi 09:08 tarihinde eklendi. 413 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR

KENT KONSEYİ SEÇİMLERİNİN YENİLENMESİ GÜNDEMDE
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR  

Lüleburgaz Kent Konseyi Seçimleri 10 Mayıs 2024 Cuma gününün akşamı Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde (LYSA) yapılmıştı.

 Saat 20.00’de başlayan seçim gece 04.00’e kadar sürerken seçim saatiyle ilgili de hazirun listesindeki bir çok vatandaşımız seçim saatine tepki göstermişti.

Seçim başlarken çarşaf listeyi talep eden Başkan Adayı Günalp Çakır’ın kabinlerde blok listelerinin görülmesi üzerine ilk 6 oy kullanan kişiye soruldu ve kişiler sandıkta blok listesinin bulunduğunu beyan edince tutanaklar tutulmuş seçime katılanlar tepki göstermişti.

Seçimlerde 1. Turda Hazirun listesinde imzası olmayan Lüleburgaz Kent Konseyi Üyeleri seçimlerin 3. Turuna katılıp oy kullanırken 3. Turda bazı kişilerin temsilci belgesi bile olmadan divan tarafından oy kullandırıldığı iddia edildi.

Bu yaşananlar da fotoğraflanıp tutanak altına alındı.

İlk turda oy kullanmaya giren bazı isimlerin seçim kabininden dışarı çıkıp içeride Başkan Adayı Hilal Şahin’in oy pusulasının olmadığını bildirmesi üzerine girilen kabinlerde  Hilal Şahin’in oy pusulası bulunmadığı belgelendi.

Aynı olaylar  3. Turda da tekrar yaşanırken kabin dışına çıkan F.E. isimli şahıs “Hilal Hanım’ın isminin olduğu oy pusulası yok oy kullanamıyoruz”  diye  bu duruma tepki göstermişti.

Bunun dışında da seçimlerde oy kullanacak olan derneklerin temsilcileri kaşesi ve derneğin karar defterinin örneğinin bulunmadığı belgelerle gelip oy kullanmış, bazı kent konseyi üyelerinin bu duruma  itirazları da red edilmişti.

Divan masasından çekilen fotoğrafta listede imzası olmayıp üçüncü tura oy kullanmaya gelenler olduğu görülürken A4 kağıtlarına yazılmış kararlar ile de kaşe ve mühür olmadan oy kullandıkları  görüldü.

Lüleburgaz Kent Konseyi hazurin listesinde adı geçen bir eğitim sendikası temsilcisi oy kullanmaya geldiğinde divan tarafından oy kullandırılmadığını kendisinin yerine başka bir kişinin görevlendirildiğinin söylendiğini listede ismi olduğu halde haziruna alınmadığını  belirtti

Daha sonra ise oy kullanmaya gelmeyen dernekler ve spor kulüpleri  adına bazı belediye işçilerinin temsilci olarak yazıldığı,  bazılarının da A-4 kağıdına hemen o gece yazılan kaşesiz bir görevlendirme ile oy kullandığı görülüp fotoğraflandı.

 Divan üyelerine sorulan bir çok soru cevapsız kalırken ve “Size bunu göstermek zorunda değiliz  diye cevaplar alındı.

Eski mevcut Kent konseyi üyelerinden oy kullanması için haziruna yazılan bazı isimler için “Bunlar hangi karar ile oy kullanacaklar  sorularına bir divan üyesinin başkan adaylarına “Size karar göstermek zorunda değiliz. Bu isimler oy kullanacaklar  şeklindeki sinirli yaklaşımları ve tavırları tepki gördü.

Öte yandan Lüleburgaz’da bulunan yerel gazeteler arasında Hürfikir Gazetesi’nin  daha önce Kent Konseyi seçimlerinde oy kullanırken bu seçimde hazirun listesinden keyfi olarak silindiği tespit edildi. 

Hürfikir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Mahir Altan’ın itirazı üzerine Hürfikir Gazetesi yeniden Hazirun listesine eklendi.

Hazirunda bulunup olanlara şahit olan bazı isimler sosyal medya hesaplarından  kent konseyi seçimlerinde yüzlerine bulaştırdıklarını söylediği  bazılarının da “  Her şey,  önceden hazırlanmış kurgulanmış.”  “Belediye adayının kazanması için gereken yapılmıştı.” Sözleri ile bu durumu yorumladılar.

Önümüzdeki günlerde hukuksal sürecin  başlamasına istinaden  Yargının seçim tekrarı kararı almasına kesin gözü ile bakılıyor.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek