Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu haber 18 Mayıs 2024, Cumartesi 09:23 tarihinde eklendi. 184 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

- Kırklareli Valisi Birol Ekici, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı  

Vali Ekici, 19 Mayıs 1919'un İstiklal Savaşı'nın kazanılmasında ve Cumhuriyet'in kurulmasında milat olduğunu belirtti.

19 Mayıs'ın Türk milletinin zaferlerle dolu geçmişinde yazılacak yeni bir destanın başlangıcı olduğunu ifade eden Ekici, şunları kaydetti:

"19 Mayıs, aziz milletimizin yeniden dirilişinin, ayağa kalkışının, esarete, teslimiyete ve mandaya karşı bağımsızlık mücadelesini başlattığı gündür. 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? şaşarım' diyen kahraman ecdadımızın işgalcilere verdiği büyük bir cevap, tarih boyunca hep yükseklerde tuttuğumuz özgürlük sevdamızın bir yansımasıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milletinin kurtuluşu ve vatanın bölünmez bütünlüğü için 19 Mayıs 1919'da başlattığı hareketle, bağımsızlık meşalesi yakılmış, akabinde yapılan kongrelerle bütün yurtta milli birlik ve beraberlik sağlanarak büyük bir azim ve kararlılıkla Milli mücadele zafer ile taçlandırılmış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır."

Türk milletinin genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği mücadelenin zaferle sonuçlandığını aktaran Ekici, "Esaret altındaki mazlum milletlere de ışık olan bu zaferle aziz milletimiz vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Geleceğin teminatının gençler olduğuna değinen Ekici, Türkiye'nin güçlenmesi, kalkınması, müreffeh yarınlara taşıması için gayret gösteren gençlere teşekkür etti.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek