Belediye Meclisi olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi
Engellilerin önüne bir engel daha
Burak Tunçkol’dan Azerbaycan Kültür Ateşesi’ne ziyaret
Bu haber 15 Mayıs 2024, Çarşamba 09:02 tarihinde eklendi. 706 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ziraat Odası’ndan festival gibi Dünya Çiftçiler Günü etkinliği

Lüleburgaz Ziraat Odası, dün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü festival gibi bir etkinlinle kutladı.
Ziraat Odası’ndan festival gibi Dünya Çiftçiler Günü etkinliği  

Davul zurna ile tarla ekiminin de canlandırıldığı kortej yürüyüşünün ardından  Olcay Düğün Salonu’nun Çarşı Şubesi’nde gerçekleştirilen çekilişle yaklaşık 250 çiftçi de hediye kazandı.

Lüleburgaz’da düzenlenen 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinliğine katılan çiftçiler “Selçuk Çamlıca ve ekibi göre gelince Lüleburgaz’da Ziraat Odası olduğunu anladık.  Bu yönetimi tebrik ediyoruz” dediler.

Lüleburgaz’da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü  etkinliği dün saat 10.00’da tören alanında Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Selçuk Çamlıca ile Oda Yönetimi ve Oda Meclisi’nin tebrikleri kabul etmesi ile başladı.

Lüleburgaz Ziraat Odası tarafından düzenlenen etkinlik Lüleburgaz Ziraat Odası tarafından Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunulması ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden etkinlikte Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Selçuk Çamlıca bir konuşma yaptı.

Başkan Çamlıca  konuşmasına selamlama ile başladıktan sonra ; “Değerli davetlilerimiz hepinizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun. Bugün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü. Toprağa düşen  her tohuma hayat veren tarladan sofraya dokunduğu her aşamayı değer dönüştüren  gece gündüz çalışarak emek veren  üreticilerimizin günü. Değişen iklim koşulları azalan doğal kaynaklar hastalık ve zararlılar gibi bir çok zorluklarla uğraşan yılmadan üreten çiftçilerimizin günü.  Sağlıklı üretime odaklanan bir çiftçi kuruluşu olarak tarım bizim için bir tutku ve üreticilerimiz, ailemizin bir parçasıdır.  Çiftçilerimize yardımcı olabilmek ise temel hedefimizdir.  İşte bu amaçla şahsen bu uğurda göre alan tüm arkadaşlarım ile her zaman çiftçilerimizin yanındayız” dedi.

Başkan Selçuk Çamlıca’nın konuşmasının ardından davul zurna eşliğinde kortej yürüyüşü başladı.

Ziraat Odası ekibi ile birlikte çiftçi kuruluşları, muhtarla ve çiftçiler kortejde yer alırken korteje katılan traktörler de Dünya Çiftçiler Günü’ne ayrı bir renk kattı.

Kortej yürüyüşünün ardından program Lüleburgaz Kocasinan Mahallesi Acı Çeşme Sokak üzerinde bulunan Olcay Düğün Salonu Çarşı şubesinde devam etti.

Burada salona girilenlere çekiliş biletleri ücretsiz hediye edildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sırası ile Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Selçuk Çamlıca,  Kırklareli Tarık İl  Müdürü Gökhan Karaca ve  Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli birer konuşma yaptı.

Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Selçuk Çamlıca yaptığı konuşmada; “15 ay önce göreve geldik. Tüm köylerimizi ziyaret ettik. Üreticilerimize ve çiftçilerimize 10 bin tavuk sahiplendirdik. Bu 10 bin tavuk 3 milyon yumurta yapar ve kentimize 15 milyon TL katkısı olur. Bunun dışında 180-200 TL’ye satılan fidelerimiz çiftçilerimizin 100 TL’ye temin etmesini sağladık.  Ücretsiz Ziraat Mühendisliği hizmeti verdik.  Çalışmaya ve Dünya Çiftçiler Gününü daha coşkulu ve güçlü bir şekilde kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Selçuk Çamlıca katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Ardından Kırklareli İl Tarım Müdürü Gökhan Karaca bir konuşma yaptı.

Gökhan Karaca yaptığı konuşmada; “İnsanlık tarihinin ilk mesleği çiftçiliktir. Diğer meslekler bu meslekten doğmuştur. Bizler geçmişte “İleride gıda üretimi çok stratejik olacak”  sözlerini duymuştuk. İşte o günler geldi.  Özellikle 2 yıllık pandemi döneminde gıdanın, çiftçiliğin ve üretimin kıymetini anladık. Ziraat Odası Başkanımız çok güzel bir etkinlik yaptı. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Saha sonra söz alan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’de yaptığı konuşmada; ”Ben 53 yaşındayım. Çocukluğumuzda Türkiye tarımda kendi kendine yetebilen 7 dünya ülkesinden biri idi. Şimdi ise tarım ürünlerinde dışa bağımlı ülke haline geldi.  Bunu dikkate alıp çalışmalarımızı bu şekilde yapmamız lazım. Biz Büyükşehir Belediyesi değiliz. Ancak köylerimize destek vermeye çalışıyoruz.  Lüleburgaz Belediyesi olarak 500 dönüm tarla ekiyoruz. Buradan elde edilen buğday ve ayçiçeğini un ve yağa dönüştürüp vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Bunun yanında Atalık tohumlarını geliştiriyoruz.  Bugün 12,30’ta da ücretsiz fide dağıtımı yapacağız. Tüm üreticilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyorum” dedi.

Daha sonra Lüleburgazlı esnafının bu güne özel bağışladığı hediyeler çekilişle çiftçilere dağıtıldı.

Etli pilav ve ayran ikramının ardından program sona erdi.

Lüleburgaz’da ki 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü programına Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Kırklareli Tarım Müdürü Gökhan Karaca, Lüleburgaz Tarım Müdürü Abuzer Sağdıç, Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Başkanı Mustafa Balcı, Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Müdürü Hüseyin Cihan Topçu,  Büyükkarıştıran önceki dönem Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi,  AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Abdusaamd Kayalı,  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can, İl Genel Meclis Üyeleri,  Muhtarlar, Banka Müdürleri, Tarım Firmaları ile üreticiler katıldı.

Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Selçuk Çamlıca, Meclis Başkanı Benan Demirhindi, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri davetlilerle tek ilgilenerek katılanlara ve destek verenlere teşekkür etti.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek