Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 07 Mayıs 2024, Salı 09:19 tarihinde eklendi. 193 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Haftalık halk toplantısı gerçekleşti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığının haftalık Pazartesi Toplantısı gerçekleşti.
CHP Haftalık halk toplantısı gerçekleşti  

Açılış konuşmasını yapan ve gündem maddeleri hakkında konuşan İlçe Başkanı Ali Can, 6 Mayıs hakkında konuşarak Yusuf Aslan, Deniz Gezmiş ve Hüseyin İnan’ı andı. Ardından Büyükkarıştıran’da yapılacak olan seçim tekrarının önemini vurguladı.

Ali Can konuşmasında Hüseyin Aslan, Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan’ın konuşmalarından alıntı yaparak idam edilmelerinin yıldönümlerini andı.

Can sözlerinde; “Biz CHP’liler olarak idamı değil, insanca yaşayabileceğimiz bir ülke istiyoruz. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972 de idam edilişlerinin 52. Yıldönümlerini saygıyla anıyoruz. O günden bu güne kadar geçen süre içerisinde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını unutmak bir yana onurlu bir kuşağın gurur duyulan isimleri haline geldiler.” dedi.

“Bizim işimiz gücümüz Büyükkarıştıran”

Can toplantının ikinci başlığı olarak Büyükkarıştıran seçimlerine değindi. Sözlerinde; “ Ülkemizde yaşlanan yerel seçimlerden sonra Büyükkarıştıran seçimlerini 2 oyla kaybetmiştik. Bu iki oyla kaybettikten sonra kısıtlı oy kullanılması sebebiyle il seçim kurulu seçimi iptal etti ve 2 Haziran’da seçim var. Şimdi bizim işimiz gücümüz Büyükkarıştıran. Trakya’da, Marmara Bölgesinde tek belde kaldı. Bunu da almamız lazım. Bunun çok ciddi önemsiyorum. Sizlerden de üyelerimiz, yönetimimiz, belediye meclis üyesi arkadaşlarımızi, kadın kollarımız hep birlikte emek veriyoruz. İnşallah orayı da alacağız. Yani CHP Lülebugaz’da “3 BELDE BİR BURGAZ TAM GAZ” diyerek yoluna devam edecek.

İlçe Başkanı Ali Can’ın ardından ilçe yöneticisi Olcay Kaya da kürsüye çıkarak söz aldı. Önce 6 Mayıs’ı anan Kaya ardından sözlerinde iktidarı ve politikalarını eleştirdi. Lüleburgaz ile alakalı da seçim sürecinde çevre yolu ile alakalı verilen sözleri hatırlattı ve ardından önceki senelerde Adalet ve Kalkınma Partisi kanadından çevre yolu ile alakalı verilen sözleri dile getirdi. Ardından seçim öncesi için konuşarak; “Tarih 4 Şubat 2024, Recep Tayyip Erdoğan dedi ki “Yerel yönetimler ile merkezi yönetimler beraber çalışmalıdırlar yoksa o şehre bir şey gitmez.” Ben de buradan AK Parti Kırklareli Milletvekili ve İlçe Başkanına soruyorum. Siz şimdi Lüleburgaz’ı alamadınız. Bu şehre nasıl hizmet getireceksiniz. Ve Türkiye’de partimiz yüzde 37.8 AKP %35.5 oranında belediyeye sahip oldu. Yani yerel yönetimlerde 1. Partiyiz. Recep Tayip Erdoğan bu durumda istifa etmesi gerekiyor değil mi ?. aldığımız bölgedeki belediyelere hizmet götüremeyeceği için istifa etmesi gerekiyor.” dedi.

Barış Can KORKMAZ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek