Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 06 Mayıs 2024, Pazartesi 09:15 tarihinde eklendi. 167 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Orman Benim" kampanyası etkinliği ValiBirol Ekici’nin katılımıyla gerçekleşti…

Kırklareli’nde "Orman Benim" kampanyası etkinliği ValiBirol Ekici’nin katılımıyla gerçekleşti…
 

Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ; “Yeşil Vatan Ormanlarımızı yangınlardan korumak için Tarım ve Orman Bakanlığımızca 81 ilimizde 3 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da eş zamanlı başlatılan "Orman Benim" kampanyası kapsamında orman altı yanıcı maddelerin azaltılması etkinliği Valimiz Sayın Birol Ekici’nin katılımıyla Demircihalil Köyü’nde gerçekleşti.

Valimiz Sayın Birol Ekici beraberinde il protokolü, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, Jandarma, Orman İşletme personelleri ve öğrenciler ile birlikte yangınlara sebebiyet verebilecek kuru dal, kozalak, cam ve plastik atık gibi maddelerin çevre temizliğini gerçekleştirdiler.

          Valimiz Sayın Birol Ekici etkinlikte yaptığı konuşmada;

“Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve bizde ilimizde de burada gerçekleştirdiğimiz Orman Benim kampanyası etkinliğine hepiniz hoş geldiniz.

Ülkemizde çıkan Orman Yangınlarının %90’ ı maalesef insan kaynaklıdır. Yol kenarına düşüncesizce atılan bir cam şişe veya sigara izmariti, söndürülmeden gidilen piknik ateşi ormanlarımızın felaketi olmaktadır.

Bugün buradaki amacımız Orman Benim kampanyasıyla toplum bilinci oluşturmak ve hepimize emanet edilen orman varlığımızı en iyi şekilde çocuklarımıza miras bırakmak için farkındalık oluşturmaktır.

Bu kapsamda bugün sizlerin sayesinde bu alandaki çöpleri toplayarak ve yanıcı maddeleri azaltarak hem yangın riskini azaltacağız hem de daha temiz bir çevre için katkıda bulunacağız.

Orman Benim Kampanyasının tüm vatandaşlarımızca sahiplenilmesini temenni ediyor ve etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

          Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğümüzün “Orman Benim” Kampanyasına Davet kapsamında yaptığı açıklamada;

“Ülkemiz yüzölçümünün %30'u ormandır. Bu devasa alanda Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğümüz, orman yangınlarını önlemek için orman yolları, yangın önleme şeritleri, orman bakımı, enerji nakil hattı altları yakınında yanıcı etmenlerin temizliği gibi birçok çalışmayı gerçekleştirmektedir. Ancak alanın büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda bu alanı çöp ve atıklardan arınmış hale getirmek, temiz tutmak, korumak sadece bir kurumun değil, toplum olarak hepimizin görevi ve sorumluluğudur.

Orman yangınlarının %90'ı insan kaynaklı nedenlerle başladığını düşündüğümüzde ormana atılan atıklar orman yangınlarının çıkması ve ilerlemesinde önemli role sahiptir.

“Orman Benim" kampanyasıyla toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesi adına ormanın hepimizin emaneti olduğu ve hep birlikte korumamız gerektiğini, orman yangınlarını önleme konusunda milletçe alacağımız tedbirlerin olduğunu kamuoyuna anlatacağız.

Doğaya atılan cam, plastik, kâğıt vs. gibi atıkların orman yangınına sebep olduğu için son derece tehlikeli olduğunu toplum olarak hepimiz biliyoruz. Bizim için havayı ve suyu temizleyen ormanlarımızı atıklardan temizlemek için hep birlikte harekete geçiyoruz.

Her yıl seyahat halindeki araçlardan atılan, ormana yakın yerleşim yerlerinde rüzgarlarla ormana sürüklenen, orman yakınında yapılan piknik gibi etkinlikler sonrası bırakılan ve doğaya karışan atıkları çocuk, genç, erkek, kadın demeden 81 ilimizde bir olarak hep beraber topluyoruz ormanlarımızı hep birlikte koruyoruz.

Bunun için “Orman Benim" Kampanyasını 3 Mayıs 2024 Cuma günü saat 10.00'da 81 ilimizde düzenlenecek etkinliklerle başlatacağız.

Kampanyamıza vatandaşlarımızın katılım sağlayacağına gönülde inanıyor, özellikle kampanya bilincinin toplumun bütün kesimlerine ulaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla bütün orman dostlarımızı hem etkinlik alanlarımıza hem de sosyal medyada kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.” Denildi.

Yaren SEZEN

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek