Lüleburgaz’da Aziz Yıldırım rüzgarı esti
Bakan Yardımcısı Cuma namazını Lüleburgaz’da kıldı
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina yapılacak
Zabıta Müdürü, Bıyıktaş’ın acı günü
Bu haber 06 Mayıs 2024, Pazartesi 09:13 tarihinde eklendi. 645 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP, ÜYE OLMAYAN VATANDAŞALARI DİSİPLİNE VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı, partiye üye olanlarla birlikte partiden istifa edip partiye üye olmayan vatandaşları da disipline verdi.
CHP, ÜYE OLMAYAN VATANDAŞALARI DİSİPLİNE VERDİ  

Bilindiği gibi CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda bu süreç CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can’ın “BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI ÜYE BAZINDA ÖN SEÇİMLE BELİRLENMEZSE İSTİFA EDERİM” sözleri ile başlamıştı.

13 Ağustos 2023 Pazar günü CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı seçilen Ali Can daha sonra  da Avukat Bora Terzi’nin  CHP Lüleburgaz İl Başkanı olmasını sağlamıştı.

31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP Kırklareli Merkez, Babaeski, Pehlivaköy, Kofçaz, Demirköy, Pınarhisar’ı kaybetmiş, Vize ve Lüleburgaz’ı kazanmıştı.

Ancak Lüleburgaz’da da Belediye Başkanlığı’nda 2019 yılında 48 bin oy alan CHP seçmen sayısının 11 bin kişi artmasına rağmen 35 bin oyla seçimi kazanmış oy sayısı 13 bin azalmıştı.

Bu süreçte de Bağımsız Belediye Başkan Adayı Emin Halebak’a destek veren  Günsal Solak, Mine Dibek, Deniz Şahin, Halime Gülcan Ayışığı , Ayfer Küçükhan,  Nihal Organ isimli CHP’li Belediye Meclis Üyeleri  CHP’den istifa edip  Emin Halebak’a destek vermişlerdi.

Seçimlerin ardından parti üyeleri  CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can ve CHP Lüleburgaz İlçe Sekreteri Halis Kocaoğlu’nun istifa etmesini istemişti.

CHP üyeleri İl Başkan ve İl Yönetiminin istifasını isterken, İl Başkanlığı’nın  istifa etmesini isteyen CHP Üyeleri  ile birlikte seçimden önce partiden istifa eden kişileri  disipline verildiği öğrenildi.

 Bu süreci gazetemize yorumlayan parti üyeleri ise bu durumu ; “CHP Kırklareli İl Başkanlığı seçimlerde büyük bir başarısızlık aldı. Lüleburgaz’a ön seçim istedim ama genel merkez yapmadı diyerek üyeleri de kandırdı. Bu da Genel Başkanın televizyon programı ile ortaya çıktı. Kendisinin bir an önce istifa etmesi gerekirken yaklaşık 60 kişiyi disipline vermişler. Kendileri istifa etmesinler diye gündem şaşırtıyorlar….” Sözleri ile yorumladılar.

Ertan  BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek