“DİSİPLİNİ BIRAK SOKAKLARA BAK”
Milletvekili Sarıçam, Orman işçileri ile buluştu
Lüleburgaz yarın sağanak yağışlı
Fahri Özkan’dan “SİSLİ VADİ” açıklaması
Bu haber 03 Mayıs 2024, Cuma 09:20 tarihinde eklendi. 1258 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Belediyesi’nde sürgün zamanı

Lüleburgaz’da 31 Mart 2024 tarihinde Mahalli İdareler seçimleri oldukça heyecanlı geçmişti.
Lüleburgaz Belediyesi’nde sürgün zamanı  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Belediye Başkan Adayı Mevcut Belediye Başkanı Murat Gerenli atama yoluyla belirlenmişti.

2019 yılında ön seçimden çıkan Murat Gerenli, Lüleburgaz’da 48 bin olarak yüzde 67 oy oranı ile seçilmişti.

Aradan geçen yıl süre sonunda Lüleburgaz’ın seçmen sayısı 11 bin artarken  CHP’nin adayı Murat Gerenli’nin oy oranı ise 13 bin azalarak 35’bine düşmüştü.

2019 yılında Belediye Meclisi’nden 5 bin oy fazla alan Murat Gerenli, 2024 seçimlerinde ise belediye meclisinden 8 bin oy az olmuş başkan seçimle oranı da yüzde 67’den yüzde 47’ye düşmüştü.

2024 seçimlerine AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı  Murat Mahir  Atlan, 17 bin 50 oy,  Emin Habelak’ta 14 bin 750 oy almıştı.

Seçimlerinden ardından Lüleburgaz Belediyesi’nde sürgün dönemi başladı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, belediyede çalışan yaklaşık 80 kişinin görev  yerini değiştirdiği bildirildi.

Görev yerini değiştirdiği kişiler arasında bazı müdürlerinde ve bulunduğu ve bu müdürlerin yetkilinin başkanın özel yetkisi ile derecelerinin düşürüldüğü söyleniyor.

Görev yerini değiştirilen ve sürgüne gönderilen kişilerin seçimlerde  Belediye Başkan Adayları Emin Halebak ya da Murat Mahir Altan’ın konvoylarında yürüdüğü iddia edildi.

Emin Halebak ya da Murat Mahir Altan’ın konvoylarında yürüyenlerin fotoğraflarını çeken ve bu kişilere facebookta kavga eden kişilerin ise terfi ettirildiği gelen bilgiler arasında yer aldı.

Görev yeri değiştirilen memur ve işçilerin Lüleburgaz Belediyesi’ne dava açıldığı öğrenildi.

Ertan BAYER  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek