Milletvekili Gündoğdu, Kula Köyü’ndeki altın madeni ile ilgili konuştu
Vali Ekici’den Türkçe Dili mesajı
Şamiloğlu Spor Kulübü’nde 34 madalya
Esnaf kredilerinde faiz oranları arttırıldı
Bu haber 02 Mayıs 2024, Perşembe 09:39 tarihinde eklendi. 581 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da coşkulu 1 Mayıs

1 Mayıs Emek Dayanışma ve Mücadele Günü Lüleburgaz’da coşkulu bir şekilde kutlandı.
Lüleburgaz’da coşkulu 1 Mayıs  

Lüleburgaz 1 Mayıs  Kutlama Komitesi tarafından düzenlenen programda katılımcılar dün saat 10.30’dan itibaren Lüleburgaz Eski Hükümet Konağı yani Tören Alanı’nda toplanmaya başladı.

Saat 11.45’te Lüleburgaz Kongre Meydanı’na doğru sloganlar eşliğinde hareket eden katılımcılara çevredeki dükkanlarda  bulunan çalışanlar da alkışlarla destek verdi.

Türk İş’e bağlı Kristal İş Sendikası Trakya Şubesi, Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi, DİSK’e bağlı Genel İş, Emekli Sen,  TÜM BEL SEN, KESK’e bağlı Eğitim Sen, SES ile birlikte TÜMTİS,  Sinema Emekçileri, Uluslararası İşçi Derneği (UİTDER), Eruğtulköy Girişimci Kadınlar, TEK Gıda İş Sendikası Trakya Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) Lüleburgaz Şubesi, Eğitim İş Sendikası, Birleşik Emekli Sen,  ADD Lüleburgaz Şubesi  CHP, SOL Parti, TİP, EMEP, Yeşil Sol Parti, DİP,  Beşiktaş Taraftarlar Derneği’nin, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’dan gelen sendika, parti ve dernek temsilcilerinin  katıldığı 1 Mayıs’ta katılımcılar saat 13.00 itibari ile yerlerini aldılar.

Güvenlik güçleri de 1 Mayıs kutlamalarında geniş güvenlik önlemleri aldılar.

Eğitim Sen’den Mehmet Sezgin’in sunumu yaptığı 1 Mayıs programında sırası ile Eğitim Sen Lüleburgaz Temsilciliği Adına Selda İtak, DİSK’e bağlı Emekli Sen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeli Mehtap Çakır ve TÜRK İŞ adında da Petrol İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Mehmet Kaya birer konuşma yaptı.

Selda İtak yaptığı konuşmada “İşçi Sınıfı, Uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı ağır koşullar altında karşılıyor… Bugün gelinen noktada hükümet bizlerin ürettiği değerleri yandaşlarına dikensiz gül bahçesi olarak bahşediyor. .. Çocuklarımızın eğitimine ve bizim sağlılığımıza göz diktiler… Bu nedenle mücadelemizi daha güçlü bir şekilde yapmalıyız. Birlik olmalıyız… Yaşasın 1 Mayıs Emek Dayanışma ve Mücadele  Günü …” dedi.

Selda İtak’ın ardından bir konuşma yapan DİSK Emekli Sen MYK Üyesi Mehtap Çakır; “1 Mayıs, sömürünün, yoksulluğun olmadığı bir dünyanın var olacağının bir öyküsüdür. 1 Mayıs, Ortadoğu’da kan deryasında Filistinlilerin haykırışıdır. 1 Mayıs, Dünyadaki haksız savaşlara karşı barışın sesidir. 1 Mayıs, işçilerin, emekçilerin olduğu kadar emeklilerin de siyasal iktidara ders verdiği gündür. 1 Mayıs, milyonlarca emeklinin açlığın, yoksulluğun mahkumiyetine karşı çıkışının müjdesidir. İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ta, dünyanın dört bir yanındaki sınıf kardeşlerimizle, sınıf mücadelesinden emekli olmayan emekli yoldaşlarımızla birlikte; eşit, özgür, adil ve demokratik bir gelecek için haykıracak; gelecek güzel günleri hep bir ağızdan müjdeleyeceğiz: YAŞASIN 1 MAYIS! YAŞASIN DİSK! YAŞASIN EMEKLİ-SEN!” dedi.

 Son konuşmayı da Petrol İş Sendikası  Genel Mali Sekreteri  Mehmet Kaya yaptı.

Mehmet Kaya konuşmasında; “Biliyorsunuz, Lüleburgaz emeğin kentidir…

İşçinin, emekçinin bayramı 1 Mayıs Lüleburgaz’a bu nedenle

çok yakışıyor. Bu meydan alınteriyle çalışan işçiler, memurlar, kadınlar, gençler,

emekliler, küçük esnaf yani tüm emekçilerle dolunca daha güzel oluyor.

Emeğin sesi ve nefesi; meydanları, kentleri ve ülkemizi daha da

güzelleştiriyor. Hepinize şahsım ve sendikam Petrol-İş adına hoş geldiniz diyor,

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma günümüzü kutluyorum.

İyi ki geldiniz, iyi ki omuz omuza birlikteyiz! Lüleburgaz bir emek kentidir diyoruz… Petrol-doğalgaz işçisi, ilaç, kimya, cam, metal, tekstil ve daha birçok sektörden işçiler burada…

Bu havzada ne yazık ki, işverenlerin çoğu sendikal örgütlenmeye

düşmanca tavır takınıyor. İşçi hakkını aramasın, sendikalı olmasın istiyorlar!

Bugün 1 Mayıs’ta en temel hakkımıza sahip çıktığımızı bir kez daha

haykırıyoruz… Sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engeller

kaldırılsın. Örgütlenmeye karşı olan işçi düşmanı işverenlere karşı

işçinin sendikal güvenceleri arttırılsın. Yaşasın 1 Mayıs Emek Dayanışma ve Mücadele Günü” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar Grup Nefes’in seslendirdiği Türkülerle oynayıp halay çekti.

Lüleburgaz’da kutlanan 1 Mayıs Emek Dayanışma ve Mücadele Günü’ne “Petrol İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Mehmet Kaya, DİSK Emekli Sen MYK Üyesi Mehtap Çakır, DİSK Emekli Sen Trakya Bölge Temsilcisi  Selami Tezcan, Kristal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Mehmet Özmüş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ümit Çetintaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şube Başkanı Hükmet Meşe ve Yönetim Kurulu Üyeleri Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerneli, CHP Kırklareli İş Başkanı Bora Terzi,  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can ve CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP’li Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyeleri, CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Lüleburgaz’daki  1 Mayıs kutlaması saat 14.30’da olaysız bir şekilde dağıldı.

Ertan BAYER

 

 

 

 


Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek