Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 27 Nisan 2013, Cumartesi 09:27 tarihinde eklendi. 824 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kesimoğlu’ndan İçişleri Bakanı’na ODTÜ sorusu

CHP Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu, İçişleri Bakanı Kesimoğlu “ODTÜ’de Muammer Güler’e, ODTÜ’de yaşanan olayları sordu. PKK yandaşları bilim insanlarına saldırırken polis bilerek mi müdahalede bulunmadı ?” dedi.
Kesimoğlu’ndan İçişleri Bakanı’na ODTÜ sorusu  

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu ODTÜ’de yaşanan olayları İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle yazılı olarak Meclis’e sundu
Kesimoğlu’nun soru önergesi şöyle “Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü Töreni 24 Nisan 2013 tarihinde ODTÜ’de gerçekleştirilmiştir. ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği, Bilim ve Ütopya Kooperatifi ve Elektrik Mühendisleri Odası’nın ortaklaşa düzenlediği ödül töreni, bir grup tarafından basılarak bilim adamlarına ve öğrencilere taşlarla sopalarla saldırı gerçekleştirilmiştir. Basında çıkan haberlere göre saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK’lı oldukları belirtilmektedir. Saldırıda aralarında akademisyen ve öğrencilerin de bulunduğu 12 kişi yaralanmıştır. İddiaya göre olaylara 4 saat boyunca polis müdahale etmemiştir. Oysa kampüsün ana girişinde 18 çevik kuvvet aracı, 1 adet TOMA bekletilmiştir.
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ve üniversite yöneticileri saldırı esnasında olay yerinde incelemelerde bulunmuştur. Acar, Emniyet yetkililerini arayarak olaya acilen müdahale edilmesini istemiştir. Rektör Acar, emniyet yetkilileri ile görüşmelerinde saldırgan grubun bulunduğu bölgeyi, tuttuğu kapıları, polisin hangi güzergâhı kullanarak PKK'lıların önünü kesebileceğini ayrıntılarıyla tarif etmiştir. Emniyet yetkilerinin rektöre yanıtı “resmi yazı yazın” olmuştur. Uzun süren tartışmanın ardından Rektör Acar ve üniversite yöneticileri olay yerini terk ederek rektörlük binasına gitmişlerdir. Tüm bu tartışmalar sürerken, çevik kuvvet polisleri ve TOMA araçları üniversite kampüsünün girişinde beklemiştir. Polis saldırıların sona ermesinin ardından üniversiteye girmiştir.
Buna göre;
Emniyet yetkilileri 4 saat boyunca neden olaya müdahale etmemiştir?, Çevik Kuvvet polisleri ve TOMA araçları neden üniversite kampüsünün girişindedir?, Taşlı sopalı grup, üniversiteye nasıl girmiştir?, Polis saldırıyı izlemiş midir?, Saldırıyı gerçekleştirenler kimlerdir?,  PKK’lı oldukları doğru mudur?,  Olayla ilgili soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?”  
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek