Lüleburgaz Ziraat Odası, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü coşku ile kutlayacak
Tır köprüden dereye uçtu
Hilal Mete Şahin, Kent Konseyi Başkanlığı’na aday oldu
DİSK/EMEKLİ-SEN GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ LÜLEBURGAZ'DAYDI...
Bu haber 26 Nisan 2024, Cuma 09:34 tarihinde eklendi. 212 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli'nde muhasebeci ve mali müşavirler vergi beyanı sürelerinin uzatılmasını talep etti

Kırklareli'nde muhasebeci ve mali müşavirler, 2023 yılı kurumlar vergisi, geçici vergi beyanları ile e-defter beratlarının yükleme sürelerinin uzatılması talebinde bulundu.
Kırklareli'nde muhasebeci ve mali müşavirler vergi beyanı sürelerinin uzatılmasını talep etti  

Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Burhan Üstünkol, oda binası önünde düzenlenen basın açıklamasında, 2023 yılı kurumlar vergisi, geçici vergi beyanları ile e-defter beratlarının yükleme sürelerinin uzatılmasını talep ettiklerini belirtti.

Meslek mensupları aracılığı ile alınan beyan ve bildirimlerin sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Üstünkol, beyan ve bildirimlerin içeriklerinin de kolaylaşmak yerine zorlaştırıldığını ileri sürdü.

Mali müşavirlerin sırtındaki yükün dayanılmaz bir boyuta ulaştığını dile getiren Üstünkol, "Nisan ayında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ilan edilen vergi takviminde 56 beyan ve bildirimin verileceği açıkça görülmektedir. Resmi, idari ve hafta sonu tatilleri bayram ile birleşince 12 gün tatil nedeniyle nisan ayında 18 çalışma günü kalmıştır. Bu kadar sürede beyan ve bildirimin sağlıklı bir şekilde verilmesine imkan yoktur. Vergi beyan dönem ve sürelerinin resmi tatil günleri dikkate alınarak her beyan dönemi süre uzatım talebine gerek kalmadan resmi tatil günü kadar ilave edilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek