Şike operasyonunda Adli Kontrol Şartı çıktı
Sendika temsilcileri belli oldu
Liselerarası İngilizce Münazara Yarışması gerçekleşti
Yarın elektrik kesintisi var
Bu haber 25 Nisan 2024, Perşembe 09:57 tarihinde eklendi. 282 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar

Lüleburgaz Belediyesi’nin 33’üncüsünü gerçekleştirdiği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği yerli ve yabancı binlerce çocuğun coşku ve heyecanına sahne oldu.
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar  

 Hava muhalefetine rağmen çocuklar bayramlarını dolu dolu bir programla kutladı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli; “Lüleburgaz çocuk dostu bir kent, 23 Nisan’ı sadece bir günde kutlamıyoruz, bunu uluslararası çocuk şenliği olarak tam 33 yıldır kutluyoruz” dedi.

 

-

Lüleburgaz Belediyesi’nin 33 yıldır gönüllülerle, derneklerle, her yaştan gençlerle kutladığı 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, 23 Nisan Salı akşamı gerçekleştirilen final gösterileri ile son buldu.

20 Nisan’da Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan şenlik, hava muhalefetine rağmen coşkulu gösterilere sahne oldu.

20-21 Nisan’da Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi (LYSA) Cahit Irgat Salonu’nda gerçekleştirilen gösteriler 22 Nisan’da Kongre Meydanı’nda devam etti.

23 Nisan’da olumsuz hava koşulları nedeniyle LYSA’da devam eden şenlik final gösterileri ile noktalandı.

33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında LYKA’da Uluslararası Kort Tenisi Şenliği, Uluslararası Satranç Şenliği ile LYFA’da Uluslararası Masa Tenisi Şenliği, U 9 Futbol Şenliği ve Uluslararası Taekwondo Şenliği düzenlendi.

42 ÇADIRDAN YAKLAŞIK 15 BİN ÇOCUK FAYDALANDI

Lüleburgaz’ın sokaklarını renklendiren 33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında kurulan şenlik çadırlarından da on binlerce çocuk faydalandı.

Yayalaştırma alanında kurulan 42 çadırda gerçekleştirilen etkinliklere yaklaşık 15 bin çocuk katıldı.

115 EKİP SAHNE ALDI

Öte yandan 33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında 4 gün boyunca 115 ekip sahne aldı.

Modern danstan halk oyunlarına baleden jimnastiğe bu şenlik için özel hazırlanan çocuklar 4 gün boyunca kendilerini izlemeye gelenlere renkli anlar yaşattı.

KONUK EKİPLER NEFES KESTİ

33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan konuk ekipler şenliğin son günü LYSA’da sahne aldı.

Bulgaristan, Bosna Hersek, Kırgızistan ve Kuzey Makedonya’dan gelen konuk ekipler kendi ülkelerine ait halk oyunlarını sergiledi.

Gecede yerli ekipler de gösterilerini sundu.

“LÜLEBURGAZ ÇOCUK DOSTU BİR KENT”

Final gecesinde konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli; “Bundan 104 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. Tüm dünyaya örnek olan ulusal kurtuluş savaşımızın en önemli aşamalarından biriydi bu ve o günden egemenlik kayıtsız şartsız halkın olmuştu. Bize bugünleri yaşatan ve özgür ve bağımsız bireyler olarak buralarda olmamızı sağlayan başta ebedi başkomutan eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan, bu vatan için kanlarını canlarını seve veren tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Biz de bugün Atamızın izinde yürüyen insanlar ve bir kent olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Lüleburgaz çocuk dostu bir kent, 23 Nisan’ı sadece bir günde kutlamıyoruz, bunu uluslararası çocuk şenliği olarak tam 33 yıldır kutluyoruz ve biliyoruz ki çocuklarımız mutluysa geleceğimiz umutlu ve güzel olacaktır. Çocuklar gülüyorsa dünya güler. Bu güzelliği tam 33 yıldır gönüllülerimizle, derneklerimizle, sivil toplum örgütlerimizle yaşıyoruz ve bir imeceyle başarıyoruz. İmecemize katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki Lüleburgaz’da hep beraber yaşıyoruz” dedi.

GÖNÜLLÜLERE MADALYALARI VERİLDİ

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, konuşmasının ardından 33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’ne gönüllü olarak katkı sunan dernek, sivil toplum örgütleri ve gençleri sahneye davet ederek madalyalarını verdi.

33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Ertan  BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek