Lüleburgazlılar’ın yeni adresi Me Flowers & Coffee…
Vali Ekici:
İl Genel Meclisi’nden Vali Ekici’ye ziyaret
Ahmetbey Güvenspor’dan açıklama
Bu haber 24 Nisan 2024, Çarşamba 09:11 tarihinde eklendi. 159 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TEMA Vakfı'nın öncülüğünde Geri Dönüşüm Çağrısı

Sürdürülebilirlik ve çevre koruma konularında önemli adımlar atan TEMA Vakfı'nın Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman, plastik kullanımının azaltılması ve doğru geri dönüşümün önemine dikkat çekti.
TEMA Vakfı'nın öncülüğünde Geri Dönüşüm Çağrısı  

Kocaman, evlerde plastik kullanımını azaltmanın ve kullanılan plastikleri doğru bir şekilde geri dönüştürmenin çevreyi korumak için atılabilecek en önemli adımlardan biri olduğunu belirtti.

Küçük değişikliklerle büyük farklar yaratılabilineceğini de vurgulayan Kocaman, plastik poşet kullanımının azaltılmasını önerdi ve alışveriş yaparken kumaş torba veya tekrar kullanılabilir alışveriş torbalarının tercih edilmesinin önemine işaret etti.

Ayrıca, sıfır atık alışkanlıklarının edinilmesi gerektiğini dile getiren Kocaman, “Evimizde plastik kullanımını azaltmak ve kullandığımız plastikleri doğru bir şekilde geri dönüştürmek, çevremizi korumak için atabileceğimiz adımların en başında geliyor. Küçük değişikliklerle büyük farklar yaratabileceğimizi unutmayalım. Plastik Poşet Kullanımını Azaltın: Alışveriş yaparken kumaş torba veya tekrar kullanılabilir alışveriş torbalarını tercih edebilirsiniz.​ Sıfır Atık Alışkanlıkları Edinin: Atık miktarını azaltmak için tek kullanımlık plastik bardak, tabak ve çatal-bıçak yerine dayanıklı ve tekrar kullanılabilir alternatifler kullanabilirsiniz.​ Plastikleri Tekrar Kullanın veya Yeniden Dönüştürün: Plastik şişeleri veya kapları tekrar kullanarak veya kendi evinizde yeniden dönüşüm projeleri yaparak plastik atık miktarını azaltabilirsiniz. Örneğin, plastik şişeleri sulama sistemi olarak kullanabilir veya el işi projeleri yapabilirsiniz.​ Kendi Atık Ayırma Sisteminizi Oluşturun: Evde atık ayırma sistemi oluşturarak plastik, kağıt, cam ve metal gibi farklı malzemeleri ayrı kutularda toplayabilirsiniz. Böylece geri dönüşüm için uygun malzemeleri kolayca ayırabilir ve geri dönüşüme katkıda bulunabilirsiniz.​" Diyerek açıklamasını tamamladı.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek