Trakya genelinde büyük operasyon
Recep Çotuk’tan muhtarlara tanışma kahvaltısı
Başkan Gerenli’den Paranoya setine ziyaret
Bugün 1 Mayıs
Bu haber 18 Nisan 2024, Perşembe 09:09 tarihinde eklendi. 213 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HEM’de kursiyerler belgelerini aldı

Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi’nde (HEM) düzenlenen Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler belgelerini aldılar.
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı

Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi’nde  (HEM) düzenlenen Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler belgelerini aldılar.Lüleburgaz İlçe Tarım Müdürlüğü ve Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile oluşturulan ve yürütülen eğitim alanlarından biri olan Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursunu başarı ile tamamlayan 36 kursiyer belge almaya hak kazandı.

 

 

Dün 14.00’da Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen belge törenine Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, İlçe Tarım Müdürü Abuzer Sağdıç, Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Konak, bazı muhtarlar ve kursiyerler katılım sağladı.

 

Mesai ve diğer sebepler ile törene 11 kursiyer katılım sağlayabildi, katılım sağlayan kişiler belgelerini Kaymakam Salih Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem ve İlçe Tarım Müdürü Abuzer Sağdıç’tan teslim aldılar.

Törene katılım sağlayamayan kursiyerler belgelerini ayrıca gelerek teslim aldılar. Törende belge alan isimler Berna Aksoy, Hasan araç, Mahir Çoğu, Burhan Mutlu, Özlem Baltalı, Sibel Aydın, Uğur Baltalı, Utku Aktaş, Gürol Alsan, Duygu Cenk ve Müge Kurtuldu oldu.

 

Amacı Tıbbi Aromatik Bitki Üretimi alanında ilk basamakta yer alan konular hakkında kalifiye kişiler yetiştirmek olan kurs yaklaşık 1 ay sürdü ve yeterli kişi katılımı ile tamamlanmasının ardından yetkinlik belgeleri dağıtılmış oldu.

 

Kurs sadece bitkinin yetiştirilmesi değil, kullanım alanları, pazarlama ve pazar sahaları gibi detayları da kapsıyor.

Bu seviyeyi tamamlayan kursiyerler için konu ve alan hakkında daha kapsamlı bir kurs düzenlenecek.

Kurslara başvuru için eğitim öğretim sezonu içerisinde Halk Eğitim Merkezine giderek elden dilekçe verilmesi gerekiyor.

Bu konu dışında sürü yönetiminden budamaya kadar birçok tarımsal unsur için de kurslar mevcut. Halktan gelen talepler doğrultusunda başvuru sayısı vb. durumlara göre kurslar planlanıyor ve eğitime başlanıyor.

 

Barış Can KORKMAZ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek