KÖYDES SEÇİMLERİ YAPILDI
Vali Ekici, cenaze törenine katıldı
Paranoya  Filmiinin Lüleburgaz çekimleri başladı
“AŞI OLMAYI İHMAL ETMEYİN”
Bu haber 16 Nisan 2024, Salı 09:10 tarihinde eklendi. 227 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler

Almanyalı 23 yaşındaki Elias Frjebe 26 Şuubat 2024 tarihinde Almanya Frankfurt’tan, İspanyalı 24 yaşındaki Edgaur Espinosa da 30 Haziran 2023 tarihinde İspanya Valencia’dan yola çıktı.
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler  

İki bisiklet tutkunun yolu 1 Nisan  2024 Pazartesi günü Yunanistan Kavala’da kesişti.

Vietnem’a giden Alman Elias Frjebe ile Çin’e giden Edgaur Espinosa, 6 Nisan’da İpsala Gümrük Kapısı’ndan giriş yaptıktan sonra Lüleburgaz’a doğru gelirken Ramazan Bayramı’nın birinci olan 10 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 16.00 sıralarında Tekirdağ’ın Hayrabolu İlçesine bağlı Karakavak Mahallesi’nden (köyü) geçti.

Köy meydanına gelince burada Köy Muhtarı Ahmet Koç, tarafından karşılanan iki gezgin bir süre burada mola verdi.

10 dil bilen İspanyol Edgaur Espinosa, Lüleburgaz Bisiklet Akemisi’ni duyduklarını ve  Lüleburgaz’da birkaç gün mola vereceklerini söyledi.

Karakavak’ta köy Muhtarı Ahmet Koç tarafından ağırlanan iki gezgin Muhtar Ahmet Koç’un oğlu Hakan Koç ve Karakavaklı Efe Berk Uçar eşliğinde Büyükmandıra’ya geçti. Burada Muhtar Ahmet Koç’un ikramı ile Büyükmandıra Köftesinin tadına bakan Edguar ve İlyas daha sonra Lüleburgaz’a doğru yola çıktı.

Türkiye’ye girişte böyle bir misafirperverliğin kendilerini çok memnun ettiği belirten Edguar Espinosa, Karakavak Muhtarı Ahmet Koç ve Karakavaklılar’a teşekkür ettikten sonra yola koyuldular.

Karakavak Muhtarı Ahmet Koç da “Kendilerine Türk misafirperverliğini gösterdik. İyi yolculuklar diledik.  Misafir kutsaldır. En iyi şekilde ağırlarız” dedi.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek