Belediye Meclisi olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi
Engellilerin önüne bir engel daha
Burak Tunçkol’dan Azerbaycan Kültür Ateşesi’ne ziyaret
Bu haber 02 Nisan 2024, Salı 09:15 tarihinde eklendi. 860 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye’de kazanan CHP, Kırklareli’nde kaybetti

Türkiye genelinde AK Parti’ye karşı ilk defa zafer kazanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kalesi olan Kırklareli’nde seçimi kaybetti.
Türkiye’de kazanan CHP, Kırklareli’nde kaybetti  

CHP’nin kalesi olarak anılan Kırklareli’nde ya oy oranları düştü, ya belediyeler kaybedildi.

Belediye sayısında azalma

CHP’nin Kırklareli’nde 4 olan ilçe belediye sayısı 2’ye indi. Sonuçlara göre Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2, CHP 2 ve AK Parti 3 belediye kazandı.

Babaeski kayıp, Lüleburgaz düşüş

Babaeski ilçesi tarihinde ilk defa AK Partili bir belediyeye geçerken Lüleburgaz’da ise bir önceki seçime göre oy oranlarında büyük bir düşüş gözüktü. Lüleburgaz’da bir önceki seçim Murat Gerenli adaylığında CHP yüzde 66 üzerinde bir oy oranına sahip olmuşken bu seçim yüzde 50 oyun altında kalarak belediyeyi yüzde 47 civarında bir oy oranı ile kazandı.

Babaeski’de ise CHP’nin adayı, aynı zamanda eski belediye başkan vekili olan aday Nuray Öner Polat yüzde 45,73 oy oranında kalırken AK Parti adayı Fırat Yayla seçimi yüzde 50,3 oy oranı ile kazanarak Babaeski’yi tarihinde ilk kez AK Partiye kazandırmış oldu.

Barış Can KORKMAZ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek