Şike operasyonunda Adli Kontrol Şartı çıktı
Sendika temsilcileri belli oldu
Liselerarası İngilizce Münazara Yarışması gerçekleşti
Yarın elektrik kesintisi var
Bu haber 11 Mart 2024, Pazartesi 09:21 tarihinde eklendi. 883 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emin Halebak, Murat Gerenli’yi geçti

Lüleburgaz Bağımsız Belediye Başkan Adayı Emin Halebak’ın seçim bürosu 9 Mart 2024 Cumartesi günü saat 14.00’te Azman Pasajı’nın karşısında Esen Diyaliz Merkezi’nin olduğu yerde açıldı.
Emin Halebak, Murat Gerenli’yi  geçti  

Emin Helebak’ın seçim ofisinin açılışına CHP’nin aday Murat Gerneli’nin seçim ofisinin açılışından daha fazla katılan olması dikkat çekti.

Lüleburgaz’da 18 Nisan 1999 ile 26 Nisan 2018 tarihleri arasında belediye başkanlığı yapan ve iki kez DSP’den iki kez de CHP’den seçimleri kazanan Lüleburgaz Bağımsız Belediye Başkan Adayı Emin Halebak seçim ofisi açılışını büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi

Lüleburgaz’ın 4 dönemlik eski belediye başkanı ve şu anda Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Emin Halebak, seçim ofisi açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa halktan yoğun katılım gerçekleştiği görüldü. Halebak konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz ve Kırklareli’de yaşananlara değinerek eleştiri bombardımanına tuttu. Yönetimsel fikirlerini aktardı ve Lüleburgaz yönetiminde bütün halkın söz sahibi olacağı vaadini verdi.

“Özgürlük korkakların hakkı değil”

Halebak konuşmasında demokrasi ve Cumhuriyet vurgusu yaptı. Sözlerinde; “Özgürlük korkakların hakkı değil, bağımsızlık zaten onların başaracağı bir şey değil. Demokrasi korkakların yapabileceği bir şey değil. O yüzden diktatörler ve oligark insanları korkutur. Korkutur ki onlar özgürlük talep etmesin. Korkutur ki onlar daha fazla demokrasi istemesin. Onları istedikleri gibi yönetsinler ve halk onlar için bir koyun gibidir. Onlar ne isterse halk onlara uysun. Demokrasinin olduğu ülkemizde 100 yıl sonra geldiğimiz nokta halkın kendi kendini yönetmesi yerine birilerinin iradesine teslim edilmek isteniyor. Bunu kabul ediyor muyuz? Asla kabul etmiyoruz. Çünkü biz gücümüzü Atatürk’ten aldık. Özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızın sözünü ona verdik. Cumhuriyeti sonuna kadar yaşatacağız dedik.” dedi.

“Biz koyun değiliz, onlar çoban değiller. Sizler de sürü değilsiniz”

Halebak konuşmasının devamında CHP’de yaşanan atama usulü ile başkan seçimi konusuna ve meclis üyesi seçiminde yaşandığı iddia edilen olaylara sitem ederek; “Evet bizi yönetenler istedikleri gibi istedikleri adayları atayıp siz nasıl olsa buna oy vereceksiniz, vermek zorundasınız diyemezler, buna izin veremeyiz. Biz koyun değiliz, onlar çoban değiller. Sizler de sürü değilsiniz.

En ufak bir meclis üyeliği için bile yapılanları hep beraber gördük. Sahte oylar, sahte mühürler, bir sürü kafa kol ilişkileri, ben sana sen bana ilişkileri. Güya onlar halkı temsil edecek, halkın iradesini yansıtacaklar. Öyle mi görünüyor? Peki, Lüleburgaz halkı buna sessiz mi kalacak? Evet, mi diyecek? Hayır diyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Bunca yıl sonra beni tekrar sokaklara döktünüz”

Bağımsız Belediye Başkan Adayı Emin Halebak aday olma sebebine değindi ve dijital meclis projesinden bahsetti. Konuşmasında; “Bunca yıl sonra beni tekrar sokaklara döktünüz. Teşekkür ediyorum. Yolda yürütmediniz. Görevde olmadığım sürenin sorumluluğunu bana yüklediniz. Bundan sen sorumlusun dediniz. Peki, o zaman ben yapmadıklarımdan sorumluysam, yapacaklarımdan sorumlu olayım. Sizin desteğiniz ile yapacaklarımızı anlatıyoruz.

Dünyada ilk defa yapılacak bir şeyi; artık biz dedik ki partileri yönetenlerin tek başına yapacağı bir iş değil. Bir ilçede belli sayıda meclis üyesinin vereceği karar değil. Bu kentte yaşayan herkes bu kentin yönetiminde söz sahibi olmalı dedik ve ilk defa bir şey yarattık. “Geleceğekatıl.org”. Yani dijital meclis. Bakıyoruz üretim alanında endüstri 5.0’a geldik. Her şeyi robotlarla elektronik olarak yapabiliyoruz. Japonlar toplum olarak toplum 5.0’ı yarattı. Süper akıllı toplum. Bu dijital çağda toplu nasıl olmalıyı yarattılar. Bakıyoruz siyasi yönetimlere, endüstri 5.0’ın, toplum 5.0’ın çok gerisinde kaldı.

Hala ilkel yöntemlerle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.

Örgütlerimizin dediğini yapacağız diyorlar, örgüt birini açık ara farkla seçiyor, sen kenara çekil diyor birileri. Ne olduğu belli olmayan bir takım işler. Kim bana yakın, kim beni kurultayda destekler ben seni atayayım sen beni seç. Halk nerede? Halkın istek talepleri nerede? Kim buna cevap verecek. Hepimizi sindirdiler ve korkuttular. Kimse itiraz etmesin istiyorlar. İstiyorlar ki seni biz parti üyesi yaptık. Aidat verdik. Buraya aitsin bizim gölgemizde yürü ve bununla gurur duy. İtiraz edersen olmaz. Demokrasi nasıl olacak? Demokrasiyi ve Cumhuriyeti korumak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.” diyerek sözlerini tamamladı ve seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Barış Can KORKMAZ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek