“DİSİPLİNİ BIRAK SOKAKLARA BAK”
Milletvekili Sarıçam, Orman işçileri ile buluştu
Lüleburgaz yarın sağanak yağışlı
Fahri Özkan’dan “SİSLİ VADİ” açıklaması
Bu haber 24 Şubat 2024, Cumartesi 09:24 tarihinde eklendi. 321 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Birinci cemre düştü

Halk kültüründe soğukların geride kaldığı ve sıcak günlerin başlangıcı olarak kabul gören cemre düşmesi ilk olarak havada gerçekleşiyor
Birinci cemre düştü  

Ülkemizin de içinde bulunduğu Kuzey Yarım Küre’de il cemre 19-20 Şubat’ta havaya düştü.

İkinci cemre ise 26-27 Şubat’ta yani Pazartesi ve Salı günleri suya, üçüncü cemre de 5-6 Mart’ta toprağa düşecek.

CEMRE DÜŞMESİ NEDİR? 

Arapça olan sözcük kor durumunda ateş anlamına geliyor.  Halk arasında baharın habercisi olarak kabul ediliyor ve soğuk zamanların geride kaldığını simgeliyor. Bu nedenle havaya, toprağa ve suya düşerek ısıttığı düşünülüyor.

İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞER? 

Sıcak günlerin habercisi olan cemre, ilk olarak havaya düşüyor. Birinci cemre bu durumda 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşecek. İkinci cemre 26-27 Şubat'ta suya, üçüncüsü ise 5-6 Mart'ta toprağa düşecek.

Lüleburgaz’da gündüz hava sıcaklıkları ilk cemrenin düştüğü gün 15 derecenin üzerine çıktı. Sıcaklıkların bu hafta 20 derece civarında olması bekleniyor.

Ertan BAYER

 

 


Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek