Belediye Meclisi olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi
Engellilerin önüne bir engel daha
Burak Tunçkol’dan Azerbaycan Kültür Ateşesi’ne ziyaret
Bu haber 22 Şubat 2024, Perşembe 09:11 tarihinde eklendi. 352 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek anıldı

21 Şubat 1963 Yılında kullandığı askeri jetin Lüleburgaz’da düşmesi sonucu şehit olan pilot üsteğmen İbrahim Gerçek için Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanlığı anma töreni düzenledi.
Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek anıldı  

Şehit pilot üsteğmen İbrahim Gerçek’i şehit oluşunun 61. Yılında düzenlenen törene Vatan Partisi İlçe Başkanı Şaban Kızıltan ve partililer katıldı.

Tören 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okunarak başladı. Askerimizin şehit olduğu noktada yapılan basın açıklamasında alanın kamulaştırılarak şehidin anısına anıt yapılması bir kez daha talep edildi.

Vatan Partisi İlçe Başkanı Şaban Kızıltan tarafından yapılan basın açıklamasında; “21 Şubat 1963 yılında kullandığı askeri jetin Lüleburgaz’da düşmesi sonucu şehit olan Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek için 17 Ocak 2023 Salı günü burada basın açıklaması yapmıştık ve yine 21 Şubat 2023 günü de karanfiller bırakarak şehidimizi anmştık.

Belediye Başkanı Murat Gerenli şahsında da yetkilileri göreve davet etmiştik. Bugün 21 Şubat 2024. Basın açıklaması yaptığımız günden bugüne dek 1 yıldan fazla bir zaman geçmiş. Belediye başkanı ve yetkililer de bu konuda hiçbir şey yapmamışlar.

Tekrar ediyoruz, alanın kamulaştırılıp buraya bir anıtın dikilmesi Lüleburgaz adına çok güzel olacaktır. Bu gerçekleşene kadar da Vatan Partisi olarak bugün olduğu gibi her gün takip etmeye devam edeceğiz. Şehit pilot üsteğmen İbrahim Gerçek’i şehit oluşunun 61. Yılında saygı ve minnetle anıyoruz. Aziz ruhu şad olsun” denildi.

Küçük yaşında olaya tanık olmuş kişilerden biri olan Bahri Berberoğulları  da bir açıklamada bulunarak şehide ve anısına sahip çıkılmasını istedi ve askerimizin fedakarlık sonucu şehit olduğu bilgisini aktardı.

Sözlerinde; “Askeri uçak Çarşı merkezinde, Sokullu Mehmet Paşa Cami civarında arızalanıyor. Kendisini fırlatarak kurtulabilecekken insanların canına zarar gelmemesi adına uçağı buraya kadar getiriyor ve insan olmayan bu alanda uçak yere çakılıyor. Bu şehrin insanları için kendini feda eden bir asker şehit oluyor.” dedi.

Ardından olayın başka bir tanığı olan İbrahim Cankurtaran okuldan çıktıkları sırada sesi duyduklarını aktararak; “O zamanlar öğlen okuldan çıkmıştık buraya yakındık. Uçak buraya alevler içinde geliyor. Başına gittiğimizi hatırlıyorum. O zaman bizim duyduğumuz ben burada uçağı bırakacağıma kendimi feda ederim diyor ve uçağı buraya kadar getiriyor.” şeklinde konuştu.

Vatan Partisi İlçe Başkanı da konuya ilişkin; “O gün uçak şehre düşseydi sayıca çok insan kaybedilecekti. Şehidimizi fedakârlığı sayesinde bu önlendi. Şehitlik makamı için konu sayı olamaz. Anıt yapılması için bir veya birden fazla şehit olmalı diye bir şey olamaz. Buradaki fedakârlık olmasa olacakları değerlendirirseniz zaten sonuç çok farklı çıkıyor.” dedi ve anma programı sonlandı.

Barış Can KORKMAZ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek