Şike operasyonunda Adli Kontrol Şartı çıktı
Sendika temsilcileri belli oldu
Liselerarası İngilizce Münazara Yarışması gerçekleşti
Yarın elektrik kesintisi var
Bu haber 08 Şubat 2024, Perşembe 09:31 tarihinde eklendi. 182 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belediye Binası projesi belli oldu

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli 6 Şubatta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin yıldönümünde Lüleburgaz Belediyesinin düzenlediği anma programında konuştu. Gerenli konuşmasında yeni belediye binasını da ilk kez tanıttı.
Belediye Binası projesi belli oldu  

Kongre Meydanı’nda düzenlenen törende Belediye Başkanı Murat Gerenli, yeni belediye binası hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Daha önce depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı alınan ve boşaltılan belediye binası hakkında konuşan Gerenli, binanın proje görsellerini de halkla paylaştı.

 

“sağlam binalarda yaşatmak zorundayız”

 

Gerenli yaptığı açıklamada; “Aklın ve bilimin rehberliğinde depremlere hazırlıklı olacağız. Lüleburgaz kamuoyunun Lüleburgaz Belediyesi hizmet binasının boşaltılması ile ilgili konuştuğu konular, yaptığı tartışmalar beni dehşete ve büyük bir kaygıya düşürdü. Defalarca konusunda uzman ekiplerle yaptığımız çalışmalar sonucunda binamızın riskli olduğunu, depreme dayanıksız ve güçlendirilemez olduğunu belirledik. Tek bir Lüleburgazlı hemşerimizin burnunun kanaması benim sorumluluğumdadır. O yüzden binaları sağlıklı yapacağız. Hemen arkasından Mercan Çarşısı konuşuldu. Yıllar öncesinden yıkım kararı alınan yerle ilgili tartışmalar başladı. Göçük altından kurtarmak değil, insanları göçük altında kalmayacak, sağlam binalarda yaşatmak zorundayız. En büyük sorumluluğumuz bu. Sel felaketi yaşadık, o insanların orada yaşamasını engellememiz gerekiyor. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Önce bu bilincin yerleşmesi için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Görseller paylaşıldı

 

Belediye Başkanı Gerenli konuşmasının devamında yapılacak yeni belediye binası hakkında konuşarak projenin görsellerini paylaştı. Gerenli sözlerinde; “Şimdi Lüleburgaz’da Lüleburgaz’a yakışan, Lüleburgaz halkının sosyal ve ekonomik hayatına daha fazla katkı sağlayacak, kendi enerjisini üreten, gri suyunu kullanabilen, üzerinde terasların olduğu, kent siluetini bozmayacak, modern bir yapı kazandıracağız. Lüleburgaz’da 40 adet afet toplanma noktasının hepsini kamuoyuyla paylaşıyoruz. Afet koordinasyon merkezimiz itfaiye binamızda, yedekleriyle beraber hazır. Gönüllülerimiz hazır, hep beraber gerekeni yapacağız. Ama önce bu bilinci topluma kazandırmak zorundayız. Maalesef canlarımızı yitiriyoruz, daha aydınlık bir gelecek, daha güvenli bir ülke ve kent için hepinizi göreve davet ediyorum” dedi.

Binanın ne zaman yıkılacağı ve yenisinin inşasına ne zaman başlanacağına dair net bir tarih belirtilmedi.

Barış Can KORKMAZ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek