Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 22 Nisan 2013, Pazartesi 09:15 tarihinde eklendi. 1157 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’den 23 Nisan açıklaması

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı Basın Sorumlusu Nihal Organ yaptığı açıklamada Ulusal egemenliğin bir ulusun namusu, onuru ve şerefi olduğunu söyledi.
CHP’den 23 Nisan açıklaması  

Ertan BAYER -23 Nisan 1920’nn  Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olduğunu da belirten Organ söyle konuştu “ Her 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarız.  Egemenlik yönetme yetkisidir.  Ulusal Egemenlik; yönetme yürütme yetkisinin  ulusta olmasıdır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde egemenlik padişahta idi.  Padişah ülkeyi dilediği gibi yönetirdi.  İmparatorluğun son yıllarında  padişahlar rahatlarını düşündüler. Yurt bakımsız kaldı. Ülke sorunları yüzüstü bırakıldı.  Bu sırada birinci dünya savaşı başladı.  Savaş kurallarına göre  bizde  yenilmiş sayıldık.   Yurdumuz İngilizler,  Fransızlar,  Yunanlılar,  İtalyanlar, tarafından paylaşıldı. Padişah  ve yandaşları ülkenin paylaştırılmasına ses çıkarmadılar.  Mustafa Kemal Paşa Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için  İstanbul’dan Samsun’a  19 Mayıs 1919 günü geldi.  Samsun’dan  Amasya’ya, oradan  Erzurum’a ve Sivas’a gitti. Sivas ve Erzurum’da  kongreler topladı.  Mustafa Kemal Paşa,  egemenliğin ulusta olduğuna inanıyordu.  Bu inançla “Ulusu yine ulusun gücü kurtaracaktır”  diyordu. Yurdun  dört bir yanından seçilip gelen temsilciler-milletvekilleri-Ankara’da  23 Nisan 1920 günü toplantılar.  İlk  Büyük Millet Meclisi’nin toplandığı yapı  Ankara’dan ulus alanından istasyona giden  caddenin başındadır.  Bugün Kurtuluş Savaşı Müzesi olan bu yapı tek katlıdır.  O yıllar ülkemiz yoksulluk içindeydi.  Milletvekillerinin oturduğu sıralar bir okuldan getirildi.  Meclis gaz lambası ile aydınlanıyor, soba ile ısınıyordu.  Top seslerinin Ankara’da duyulduğu zamanda bile Meclis düzenli toplandı.  Ulusal Kurtuluş Savaşımızla ilgili bütün kararlar  bu Meclis’te alındı. Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde  Ulusumuz Dünya’ya  Ulusal Kurtuluş Savaşı dersi verdi.  Ezilen Uluslara Kurtuluş yolunu açtı. Bağımsızlık Savaşı’nın  öncüsü olan Kurtuluş Savaşımız  yeryüzünün öteki uluslarına örnek oldu.  23 Nisan 1920 ilk büyük millet meclisimizin toplandığı gündür.  23 Nisan, Ulusun  yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür.  Bugün Milli Egemenlik Bayramımızdır. 23 Nisan Dünya’da kutlanan   ilk çocuk bayramıdır.  Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği   bu bayram şenliklerine  son yıllarda yabancı ulusların  çocukları da katılmaya başlamıştır.  Atatürk, çocuklara çok değer verir, gezilerinde okullara uğrar, ders dinler sorular sorardı. “Bugünün küçükleri  yarının büyükleridir” diyen Atatürk,  yönetimin bayram süresince  öğrencilere bırakılmasını başlattı. 23 Nisan’da yönetim birimleri,  seçimle gelen kurumlar,  bir süre çocuklara bırakılır. Bu güzel gelenek her yıl  yinelenir.  Her 23 Nisan’da yurdumuz bir bayram alanı olur.   Çocuklar törende konuşma yaparlar, şiirler okurlar. Gece fener alayları düzenlenir.  23 Nisan Ulusal Egemenlik  Bayramı, egemenliğin ulusta olduğu düşüncesinin  kabul edildiği  gündür.  Çocuk bayramımızdır.  Yarının büyükleri olan çocukların bayramıdır.  Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun!!! CHP Lüleburgaz İlçe  Başkanlığı.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek