Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 30 Ocak 2024, Salı 09:05 tarihinde eklendi. 468 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de “Basına Kapalı Pazartesi Toplantısı” gelenek oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı üye toplantısı dün gerçekleşti.
CHP’de “Basına Kapalı Pazartesi Toplantısı” gelenek oldu  

Toplantıda son 3 haftadır olduğu gibi aday konuşmalarının ardından üyeler söz hakkı alarak kürsüye çıkmadan önce “toplantının bundan sonraki kısmı basına kapalı şekilde yapılacaktır” denilerek basın mensupları dışarı alındı. Basının dışarı çıkarılmasının ardından toplantı salonundan sesler yükseldiği de alınan bilgiler arasında.

Adaylar kendini tanıttı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can rahatsızlığı sebebiyle toplantıyı bu hafta da yönetemedi. Açılış konuşmasını yapan İlçe Sekreteri Halis Kocaoğlu ilçe başkanı Ali Can ve İlçe Sekreteri Olcay Kaya’nın rahatsızlık bilgisini aktardıktan sonra Cumartesi günü yapılacak olan ön seçimde yarışacak olan aday adaylarına başarılar dileyerek; “Huzur ve barış içerisinde geçecektir, kazanan partimiz olacak. Yerelde iktidar olmak için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

Ardından gündemdeki konulara değinerek; “Sayın partililerimiz bildiğiniz gibi her seçim döneminden önce ülkemizde bir kaos yaratılıyor. Pazar günü bir ibadethaneye saldırı yapıldı ve saldırıdan kısa süre sonra emniyet güçleri saldırıyı düzenleyen kişiyi yakaladı çok sevindik ama daha önce tedbir alınarak bu saldırının olmaması konusunda çaba harcasalardı daha çok memnun olurduk. Ülkemizde huzursuzluk oluşmazdı.” dedi.

Kocaoğlu ardından dün aday adaylığı başvurusunun son günü olduğunu hatırlattı ve süreçle alakalı gerekli bilgileri aktardı.

Toplantı devamında yapılacak olan Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeliği aday seçimi için mevcut aday adayları kürsüye çıkarak hem kendilerini tanıttı hem destek istedi.

“Gençlerin adayıyım”

Kürsüye ilk çıkan isim 22 yaşındaki Furkan Çolak oldu. Kırklareli Üniversitesi Makine Teknikerliği Bölümü mezunu olan Çolak şu anda Siyaset ve Kamu yönetimi 2. Sınıf öğrencisi. HALK-LİS’ten siyasete başlayan Çolak; “Gençleri temsil edebileceğime inanıyorum. HALK-LİS ve gençlerin ve parti geleceğinin temsiliyeti olarak, genç bir kişilik olarak hepinizin oyuna talibim. Gençlerin adayıyım.” dedi.

“Tekrar sizlerin onay ve desteği ile adayım”

Ardından kürsüye gelen Tamer Ermut; “Bu bizim bir şölenimiz, bu bayramda ben de varım. Aday olduğumu huzurlarınızda ilan ediyorum. 1977 Lüleburgaz doğumluyum. Kocaeli Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Mezunuyum. 10 yıl aktif çalışma hayatının ardından aileden gelen meslek olarak ticaret hayatına atıldım.  Siyasete 1997 yılında gençlik kolları ile başladım.” dedi.

İlçe Yöneticiliği, Belediye Meclis Üyeliği gibi görevlerde bulunmuş olan Ermut konuşmasının devamında görev yaptığı 5 yılın ardından tekrar destek istediğini belirterek; “ Bu makamın ciddiyetini, makamın sadece makam olmadığını çok iyi biliyorum. Görevim boyunca imar, toplumsal cinsiyet, Marmara belediye birliği meclis üyeliği ve grup başkan vekilliği gibi görev ve alanlarda mücadele ettim.

Tecrübe bilgi ve birikimimiz ile 5 yılı tamamladık. Önümüzdeki 5 yıl yeni bir başlangıç. Tekrar sizlerin onay ve desteği ile adayım.” dedi.

“Bir yere geleceksek örgütümüz sayesinde geleceğiz”

Ermut’un ardından konuşmasını yapmak üzere Umut Kurt kürsüye çıktı. Kurt konuşmasında parti içi demokrasinin güzelliklerine de vurgu yaparak; “Burada söz alıyor olmaktan çok memnunum. Ön seçim, seçilme seçilmeme gibi durumlar çok önemli değil. Bu partide 15 yaşından itibaren yer almış biri olarak burada meclis üyeliği adaylığı için konuşabiliyorsam bu benim için önemli. 30 yaşında bir avukatım. Aynı zamanda yüksek lisans mezunuyum. Meclis üyeliğinin ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Hele de ön seçimle o makama geliyor olmanın ne kadar değerli olduğunun farkındayım. Bu bilinçle aday oldum. Bir yere geleceksek örgütümüz sayesinde geleceğiz ve gelirsek oranın bir hizmet makamı olduğunu unutmadan hareket edeceğiz. Ön seçim sorumluluk yüklüyor, her üyemize hesap verebilir olmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Sonrasında kürsüye gelen isim İsa Akbıyık oldu.

İşçi Emeklisi olan Akbıyık; “Bu partiye üye olduğumdan beri kendimi bu partinin bir neferi olarak gördüm. Burası benim 2. evim. Partinin verdiği her türlü görevi özveri ile yaptım. 2 dönem ilçe 2 dönem il yönetiminde bulundum. Sizlerin desteği ile şimdi bu göreve adayım.” diyerek sözlerini tamamladı.

“Değerli desteklerinize talibim”

Ardından adaylar arasında günün tek kadın konuşmacısı olan Gülcan Ayışığı söz aldı. Trakya Belediyeler Birliği Encümeni de olan Ayışığı konuşmasında; “44 yıldır Lüleburgaz’da ikamet ediyorum. Partime gönülden bağlı biri olarak kadın kollarında başlayarak çeşitli görevler aldım. 5 yıldır meclis üyesiyim. Değerli desteklerinize talibim. Görevim sürecinde özellikle pazarcı esnafımızın dertlerini gidermeye çalıştım.” dedi.

Son olarak söz alan Onur Deniz Çakırel; “Elektrik mühendisiyim. Lüleburgaz doğumluyum. Eğitimlerimi ve büyüdüğüm şehrimi daha ileriye götürmek ve hizmet verebilmek için bu göreve aday adayıyım.” şeklinde konuştu.

Barış Can KORKMAZ

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek