Lüleburgaz’da Aziz Yıldırım rüzgarı esti
Bakan Yardımcısı Cuma namazını Lüleburgaz’da kıldı
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina yapılacak
Zabıta Müdürü, Bıyıktaş’ın acı günü
Bu haber 23 Aralık 2023, Cumartesi 09:21 tarihinde eklendi. 337 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da hobi bahçeleri için kuralar çekildi

Lüleburgaz Belediyesi’nin hobi bahçelerinin 2024 yılı kullanım hakları için kura çekiminde konuşan Başkan Gerenli, “Sadece üreten değil, üreteni teşvik eden bir belediye olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Lüleburgaz’da hobi bahçeleri için kuralar çekildi  

Lüleburgaz Belediyesi’nin hobi bahçelerinin 2024 yılı kullanım hakları için kura çekimi Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Fuaye Alanı’nda yapıldı. Çekilişe Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Pektaş, Park ve Bahçeler Müdürü Hüseyin Becerenel ve kura çekilişinde yer alan vatandaşlar katıldı.

“Üreteni de teşvik etmeye devam edeceğiz”

Kura çekiminin sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin her alanda tarımsal üretimi teşvik ettiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Son 5 yılda kentimize kazandırdığımız 104 yeni hobi bahçesiyle, hobi bahçesi sayısını 216’ya yükselterek tarımsal üretim yapmak isteyen komşularımızı destekliyoruz. Sadece üreten değil, üreteni teşvik eden bir belediye olarak çalışmaya devam edeceğiz.” 

Tarımsal üretim teşvik ediliyor 

Bir yandan tarımsal arazilerinde ürettiği buğday ve ayçiçeklerinden elde ettiği yağ ve unlarla ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olan Lüleburgaz Belediyesi, diğer yandan kente kazandırdığı hobi bahçeleriyle kent yaşamından uzaklaşmak isteyen vatandaşlara tarımsal üretimi teşvik ediyor. 

Hobi bahçeleri 5 yılda yüzde 92 arttı! 

Öte yandan Lüleburgaz Belediyesi sadece son 5 yılda kentteki hobi bahçelerinin sayısını yüzde 92 artırarak bu rakamı 216’ya çıkarttı. Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde 112 adet, Sinan Atakan Yavuz Parkı’nda 47 adet ve Yücel Şınığ Hobi Bahçeleri’nde 57 adet olmak üzere toplam 216 adet hobi bahçesini uygun fiyat tarifesiyle vatandaşa yurttaşlara yıllık kullanım hizmeti sunuyor.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek