Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 19 Aralık 2023, Salı 09:24 tarihinde eklendi. 225 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Pazartesi Toplantısı gerçekleşti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Geleneksel Pazartesi Toplantısı dün parti binasında gerçekleşti.
CHP Pazartesi Toplantısı gerçekleşti  

Toplantıda gündem ile alakalı konular ele alınırken bazı aday adayları da kürsüde konuşma gerçekleştirdi.

 “3 belediye başkan adayımız belli oldu”

Toplantının açılış konuşmasını CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can gerçekleştirdi.

Başkan Ali Can seçim takviminin başladığını ileterek “3 belediye başkan adayımız belli oldu” dedi ve o yerleri sıraladı.

CHP’nin Lüleburgaz Belediye Başkan adaylıkları kesinleşen yerler Ahmetbey, Evrensekiz ve Büyükkarıştıran olarak açıklandı. Ahmetbey ve Büyükkarıştıran mevcut belediye başkanları Mustafa Altıntaş ve Ertuğrul Çamlıca yeniden aday gösterildiler. Evrensekiz’de ise Birol Özbay aday olarak açıklandı.

Ali Can açıklanan adayların yanında her zaman destek olacaklarını dile getirdi. Evrensekiz’i geri kazanmak için oradan başlayacaklarını aktardı.

ADAY BELİRLEME YÖNTEMİ BELLİ OLUYOR

CHP Lüleburgaz İlçe başkanı Ali Can’dan alınan bilgiye göre genel merkez Salı yani bugün için görüş istedi. Çarşamba veya Perşembe aday belirleme yöntemlerinin kesin olarak açıklanması bekleniyor.

TOPLUMSAL GÜNDEM

Ali Can konuşmasında toplumsal sorunlar değinerek iktidarı eleştirdi. Geçtiğimiz gün yol verme tartışması ile vurulan vatandaştan yol çıkarak toplumun çöküş içerisinde olduğunu dile getirdi.

Başkan Ali Can “22 yıllık iktidarın dindar ve kindar gençlik yetiştirmeyi planlayan iktidarın toplumu ne hale getirdiğini görüyoruz. Bunun dışında okullarımıza imam atanmaları konusunda pedagojik eğitim almamış kişilerin okullara girmesini tasvip etmiyoruz okullar öğretmen ve öğrencilerin yuvasıdır. Bilimsel ve laik eğitime göz diken bu zihniyet buradan başlamak istedi. Ama gösterdiğimiz tepkiler ile Lüleburgaz İlçe Milli Eğiti Müdürlüğü geri adım attı. Bunların taktikleri bu. Tepki gösterince biraz geri çekilirler. Tepki yoksa üzerimize gelirler. Bu günleri arayacak hale gelmemek için bir olmalıyız.” dedi.

“1 OY DAHA FAZLA ALABİLMEK İÇİN SON SANİYEYE KADAR MÜCADELE”

Ahmetbey Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mustafa Altıntaş konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı. 2014’ten beri süren mücadeleye değinen Altıntaş “Burada getirdiğimiz baharı tüm ülkeye getireceğiz.” dedi.

Başkan Altıntaş “10 yıldır her günü bahar gibi yaşamak için mücadele ettik. Buradaki herkeste bu mücadeleyi veriyor. Geçtiğimiz hafta PM’nin kararı ile adaylığımız kesinleşti. Adaylık sürecimiz başladı. Halen aday adayı olan ve adaylığı kesinleşen adaylarımıza hayırlı olsun diyorum. Bundan sonra hepimizin görevi 18’de sonuçları beklemek değil 1 oy daha fazla alabilmek için son saniyeye kadar mücadele etmektir. Biz rakibe göre strateji belirlemiyoruz. Kim olursa olsun 1 oy daha fala alabilmek için görevimizi yapacağız sahada ve sandık başında.” şeklinde konuştu.

Sonrasında son 5 yılda yaşanan pandemi ve ekonomik kriz ardından yaşanan deprem ile ilgili konuştu ve hem genel hem yerel yönetimlerde nasıl yansımaları olduğunu aktardı. CHP’li belediyelerin “derman belediyeciliği” ile vatandaşa en az sorun yansıtarak bu süreci atlattığını söyledi.

“BAYRAĞI EVRENSEKİZ’E DİKECEĞİME SÖZ VERİYORUM”

Evrensekiz belediye başkan adayı Birol Özbay da söz alarak konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasında adaylık sürecinin tamamlandığını aktaran Özbay teşekkürlerini sunduktan sonra adaylık süreci ve mevcut durumları aktardı.

Konuşmasında; “Evrensekiz’de biliyorsunuz belediye CHP’de idi. Başkan Ak Partiye geçti. Size söz veriyorum. Seçimlerde tekrar belediyeyi CHP’ye alacağıma, bayrağı Evrensekiz’e dikeceğime söz veriyorum.” dedi.

“HESAP SORMAZSAK AKP’DEN FARKIMIZ KALMAZ”

CHP Lüleburgaz İlçe Yöneticisi Olcay Kaya söz aldı ve iktidar ile alakalı eleştirilerini sıraladı. Sözlerinde; “Bütçe görüşmelerinde gördünüz işçi, işsiz, çiftçi, emekli, ezilen ve engelli yoktu. Yani halk yoktu Akp’nin yaptığı bütçe görüşmelerinde. Yıllar önce AB’ye gireceğiz dediler. AB’ye girilmedi ama maalesef güney Amerika’ya döndük. Her yerde mafya her yerde uyuşturucu her yerde çatışmalar. Bir dönem önce görev yapan iç işleri bakanı Süleyman Soylu bu hale gelinme sebeplerinden biridir. Mafya gurupları ile fotoğrafları çıktı kendisinin. Akp iktidarı bu ülkenin başına gelmiş en büyük felakettir” dedi ve ekonomik ve toplumsal eleştirilerini sıralamaya devam etti. Ardından parti içi duruma da değindi.

Sözlerinin devamında; “Önümüzde seçim süreci var. Aday adaylarımızın hepsi birbirinden kıymetli. Ama şunu da söylemek gerekli. Biz size 5 yıllığına kefil olacağız. Bir CHP üyesi ve İlçe yöneticisi olarak hesap sorarım bunu bilin. Hesap sormazsak AKP’den farkımız kalmaz. Bizden olsun benim adamım olsun der susarsak ne farkımız kalır. Saygı çerçevesinde yanlış ve eksikleri eleştirme ve uyarma hakkına sahibiz.  Biz birbirimizi eleştirmek zorundayız. Son seçimde yüzde 11 sandığa gitmeyen var. Çok ciddi bir sayı. Kendi aramızdaki kırgınlıkları kenara bırakarak hep beraber mücadele etmeliyiz. 100 yıllık Cumhuriyetin 25 yılını AKP yönetiyor ve bu benim zoruma gidiyor. Belediye seçimlerinde gücümüzü ortaya koyarak sonraki genel seçimde burada 3’te 3 vekil sayısına ulaşmalıyız.” dedi.

KAYAN’DAN ÖN SEÇİM VURGUSU

Lüleburgaz Belediye Başkanı Aday adaylarından Turabi Kayan kürsüye çıkarak genel konulara ve adaylık sürecine değindi. Söylemlerinde ön seçimden yana olduğunu, olması gerekenin bu olduğunu ve ön seçimin neden doğru olan olduğu gibi bilgileri aktardı. Ardından Ankara’daki görüşmelerinde de bunları ilettiğini ve aktardığını dile getirdi.

Sözlerinde; “Eski sonuçlardan çok daha iyi sonuçlar alarak kazanmalıyız. Özellikle söylemek istediğim şu. Yıllardır bu partide emek veren arkadaşlar var. Özellikle bazı aileler 100 Yıldan beri CHP’yi omuzlarında taşıyan ailelerdir. O ailelere ve şahıslara verdiğimiz değerin ayrı bir yeri vardır bizde.

Cesaret göstererek aday olan arkadaşları kutluyorum. Siyaset 1 günlük değildir devamlılıktır. Siyasetin 1 kapısı vardır başka kapısı yoktur. Önemli olan sizden ricam bu. Partiler arası zigzag yapmak masumane değildir.” dedi.

“KAZANIRSA PARTİMİZ KAZANACAK”

Lüleburgaz Belediye Başkan Aday Adaylarından Ufuk Güçlü de kürsüye çıkarak kısaca değerlendirme yaptı. Sözlerinde ülkenin haksızlık ve hukuksuzluk konusunda geldiği noktaya dikkat çekti ve sitem etti. Elinden geleni yaptığını ve bundan sonra da elinden geleni yapacağını aktardı.

Son olarak kürsüye çıkan İl Genel Meclis Üyesi Adayı Fadıl Cansever tüm adaylara başarı diledi ve kimseyi rakip görmediğini aktardı. “Kazanırsa partimiz kazanacak, kazanan arkadaşlar ile omuz omuza olacağız” dedi. Ardından emekli ve işçi maaşlarına sitem ederek iyileştirme taleplerini sıraladı ve sözlerini tamamladı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda saat 12.30’da başlayan toplantı saat 13.30 da sona erdi.

Barış Can KORKMAZ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek