Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 10 Ekim 2023, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 285 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Pazartesi toplantısına yoğun katılım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı.
CHP Pazartesi toplantısına yoğun katılım  

Saat 12.30’da başlayan toplantıyı CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Alİ Can ile birlikte CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Sevda Ersin ve Hakan Okan yönetti.

Toplantıya CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, CHP’li Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyeleri Yeşim Girgin, Saygun Ersin, CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Eren Gürtekin, Metin Özkan Ertan Bayer, 25., 26. Ve 27. Dönem Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can, “10 Ekim Gar Patlamasında hayatını kaybedenler anıyoruz. Bunun yanında dün partimizin İl Kongresi vardı. Kongrede İl Başkanlığına seçilen Avukat Bora Terzi’yi, Yönetim Kurulu Üyeleri’ni Disiplin Kurulu Üyelerini ve Kurultay Delegelerini tebrik ediyorum. Görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can’ın ardından söz alan Eski İl Genel Meclis Üyesi ve parti üyesi Fadıl Cansever; “Dün partimizin Kırklareli İl Kongresi’nde yaşanan olayların bir daha olmamasını diliyorum.  Normalde konuşma biter ve karşı taraf söz alır.  Yeni  seçilen CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi ve ekibi tebrik ediyorum” dedi.

Fadıl Cansever’in ardından CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin söz aldı.

Yeşim Girgin konuşmasında; “Parti üyelerimiz sormuş ya İl Genel Meclis Üyelerimiz nerde diye. İl Genel Meclis Üyelerimiz ayın ilk haftası Kırklareli’nde toplantıda.  İl Genel Meclis Üyelerimiz Kırklareli genelinde gerçekleştirilen yasa dışı işleri durdurma peşinde. İl Genel Meclis Üyelerimiz köylerimizi ziyaret ederek yatırım gelmesinin peşinde. Şimdi İl Genel Meclis Üyesi adayı olacaklara soruyorum.  Ne yapmak için aday olacaksınız? Hedefiniz amacınız ne olmalı. Bunları netleştirmelisiniz. Bugünler de Kırklareli Karakoç köyüne Güneş Enerji Santrali (GES) kuruyoruz.  Buradan köylerimizin elektrik ihtiyaçları karşılanacak. Bunun dışında Sislivadi de red oyu verdik. Ama yine can kayıpları oldu. Bunun için üzgünüz.  Kasım ayı 2024 yılın bütçesini düzenleme ayı. Ancak Kırklareli Ankara’dan çok az bütçe alıyor. Milletvekillerimiz bunu Ankara’da dile getirmeli ve bunu arttırmalı” dedi.

Yeşim Girgin’in ardından söz alan parti üyesi Erdal Pehlivan; “Geçtiğimiz haftalarda  yaptığım bir konuşma yanlış anlaşıldı. Ben de yanlış kelimler kullandım. Bundan dolayı İl Başkanımızdan özür diledim. Sizden de özgür dilerim. Benim değişmez liderim. Ülkemizin ve partimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Erdal Pehlvan’ın ardından ara söz alan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can da “Bizim de Kırmızı çizgimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür.” Dedi.

Erdal Pehlivan’ın konuşmasının ardından Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker söz aldı.

Serdar Türker konuşmasında; “Ben İl Genel Meclis Üyemiz Yeşim Girgin hanımı tebrik ediyorum. Kendisi bizim toprak ile verdiğimiz tüm mücadelelerin yanımızda yer aldı. Köylerimiz ve beldelerimiz için çalışıyor. Bizler Kaynarca’da sürekli mücadele içindeyiz. Şimdi DSİ bize yazı yazmış. Ahmetbey beldesinde yapılacak olan gölet büyütme çalışmasında alt kısma yayılacak olan killi toprağı Kaynarca’dan alacakmış. Biz de bunun mümkün olmayacağını söyledik. Bunun yanında dün İl Başkanımızı belirledik.  İl Başkanımız Bora Terzi’yi tebrik ediyoruz. Onun söylemiş olduğu Belediye Başkanlarımızı, Belediye Meclis Üyelerimizi ve İl Genel Meclis Üyelerimizi üye bazında ön seçimle seçmeliyiz sözüne tam destek veriyoruz. İl Kongresi’nde yapmış olduğum konuşmamı buradan dile getiriyorum. Biz belediye başkanları bu koltuklara partimiz CHP sayesinde oturduk Partimiz olmasaydı bu koltuklara oturamazdık. O nedenle belediye başkanları örgütten büyük değildir. Çalışan ve işini iyi yapan belediye başkanları üye bazında ön seçimden korkmaz.” Dedi.

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, konuşmasının ardından parti üyeleri tarafından uzun süre alkışlandı.

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker’in ardından CHP Kırklareli İl Başkanı seçilen Bora Terzi söz aldı.

Bora Terzi konuşmasında; “Partimizde delege seçimleri ile başlayan kurultay sürecinin İlimizdeki etabı dün yapılan İl Kongresi ile sona erdi. Parti üyelerimiz ve  kongre delegelerimizin teveccühü ile İl Başkanı oldum. Bana destek veren parti üyelerimize, kongre delegelerimize çok teşekkür ediyorum. Şimdi sıra da söylediğimiz gibi Belediye başkan adaylarımızı, belediye meclis üyesi adaylarımızı ve il genel meclis üyesi adaylarımızı üye bazında ön seçimle belirleme süreci var. Benim il başkanlığımda milletvekilleri ve belediye başkanları partimize müdahale edemeyecek. Bize ancak parti üyelerimiz müdahale edebilecek” dedi.

Bora Terzi, konuşmasının ardından parti üyeleri tarafından coşkulu bir şekilde alkışlandı.

CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi’nin konuşmasının ardından toplantı saat 13.30’da sona erdi.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek