Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 03 Ekim 2023, Salı 09:23 tarihinde eklendi. 567 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP, 8 EKİM’DEN SONRA SAHAYA İNİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı 2 Ekim 2023 Pazartesi günü 12.30-13.30 saatleri arasında CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı binasında yapıldı.
CHP, 8 EKİM’DEN SONRA SAHAYA İNİYOR  

Toplantıyı CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Al Can ile CHP  Lüleburgaz İlçe Eğitim Sekreter Olcay Kaya ve CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sevüktekin yönetti.

CHP  Kırklareli İl Örgütü’nde  8 Ekim 2023 Pazar günü yapılacak olan İl Kongresi’nin ardından CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı olarak sahaya ineceklerini belirten CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can yerel ve genel gündem değerlendirmesi yaptı.

Ankara’da 1 Ekim 2023 Pazar günü şüpheli bir patlama meydana geldiğini de belirten Başkan Ali Can, 1996 yılında teröre kurban giden Ahmetbeyli Şehit Öğretmen Uğur Gören’i de andı.

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) itirazın Anayasa  Mahkemesi’nde red edilmesini de dile getiren CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can; “Bundan 20 yıl önce MTV’ye yapılan itirazı kabul eden Anayasa Mahkemesi 20 yıl sonra bu itirazı red ediyor. İtiraz aynı itiraz değişen ne? Onu hepimiz biliyoruz. Bunun yanında Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı dün Hatay’dan Ankara’ya demokrasi yürüyüşü başlattı.  O bölgedeki CHP’li vekillerde TİP’in haklı talebine destek veriyor. Onlara buradan selam olsun. Bunun yanında bugün 1 Ekim Dünya Çocuk Hakları günü.  Bu günü kutlarken görüyoruz ki mevcut iktidar okullarda çocuklarımızı kurucu lider Atatürk’e düşman olacak şekilde yetiştiriyor. Bu zihniyetin bir an önce değiştirilmesi gerekir. Tüm çocuklarımızın 1 Ekim Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun” dedi.

Başkan Ali Can’nın konuşmasının ardından söz alan parti üyesi Halis Kutlu, “Burada partimizin üyesi Belediye Başkanımızı, Belediye Meclis Üyelerimizi  ve İl Genel Meclis Üyelerimizi göremiyoruz.” Neden diye sordu.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Al Can da yaptığı konuşmada; “İl Genel Meclis Üyelerimiz ayın ilk iş günü olduğu için Kırklareli’ndeler. Onlar her ayın ilk haftası toplantıda oluyorlar.  Ertan Bayer arkadaşımız burada kendisi hem gazeteci hem de belediye meclis üyemiz. İnşallah Belediye Başkanımız da diğer belediye meclis üyelerimiz de bundan sonraki toplantılara katılırlar” diyerek bu soruyu cevapladı.

ÇEVRE YOLU SORUNU HALA SÜRÜYOR

Daha sonra CHP Lüleburgaz İlçe Eğitim Sekreteri Olcay Kaya söz aldı.

Olcay Kaya, konuşmasında “Parti içinde değişim fikirsel anlamda değişim olması gerektiğine inanıyorum. Pazartesi toplantına uygun olan Belediye Başkanımızın, Belediye Meclis üyelerimizin ve İl Genel Meclis Üyelerimizin de katılması isterim. Bunun yanında kentimizde yıllardan beri var olan çevre yolu sorunu hala devam ediyor.  Parti içi seçimlerimizde destekledikleri adayları paylaşanlar. Türkiye genelinde ki olumsuz işleri paylaşmaktan korkuyorlar. CHP üyelerinin korkmaması gerekir.  AKP Genel Başkanı Erdoğan ekonomi profesörüyüm diyor. Türkiye’nin hali ortada en düşük emekli maşı 7 bin 500 TL. Asgari ücret 11 bin 400 TL. Ama Lüleburgaz’da bile 10 bin TL’den aşağı aylık kira ile ev bulunmuyor. Bu mu ekonomi profesörlüğü “ dedi.

Olcay Kaya’nın konuşmasının ardından söz alan parti üyesi ve delegesi  Dursun Çabuk; “Kadın hakları ile ilgili söz söylemenin yanında parti için yönetimlerinde de bunu uygulamalı olarak göstermemiz gerekiyor” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Düğüncübaşı Üyesi Mümin Putuş; “Arkadaşlar bugün köylü çok zor durumda. Geçen yıl akaryakıtı 18-25 TL arasında alıp buğdayı 6 TL’den, ayçiçeğini 12 TL’den satmıştık. Bu yıl akaryakıtı 38-41 TL arasında aldık. Buğdayı ve ayçiçeğini yine aynı fiyata sattık.  Bunun dışında Belediye Başkanlarımızı ve Belediye Meclis Üyelerimizi partide vekillerimizi ise köylerimizde görmek istiyoruz” dedi.

Mümin Putuş’un ardından söz alan emekli öğretmen Hüseyin Türker; “TİP’e daha güçlü destek vermeliyiz. Milletvekillerimizi, Belediye Başkanlarımızı, Belediye Meclis üyelerimizi ve il genel meclis üyelerimizi üye bazında ön seçimler seçmeliyiz” dedi.

Toplantıda son olarak söz alan Hakan Dedeoğlu da yaptığı konuşmada; “Trakya genelinde Mimarlar ve Mühendisler Odası’nın toplantıları devam ediyor.  Pınarhisar’da toplantı oldu. Lüleburgaz’da da olacak.  Hepimizin bildiği gibi Pancar gübre depoları ile ilgili olarak yaklaşık bir yıl nöbet tuttuk. Buna karşı Lüleburgaz Belediyesi dava açtı. Murat Başkan benimle güzel bir gelişme paylaştı. Burayı alanlar burayı bırakmak yerine başka yerle takar yapmak istiyormuş. Bunun dışında Turgutbey yolunda bulunan asfalt şantiyesi  ile ilgili olarak da belediyemiz de bu uygulamaya karşı dava açtı. Dileğimiz buradan da güzel bir karar çıksın. Bir de bildiğiniz gibi Mercan Pasajı olayı gelişmesi var.  Buranın yıkılma süreci 10 yıldan beri devam ediyor. Bizden 15 gün içinde buradan çıkmamız istendi. Benim için bir sıkıntı yok ama burada üst katlarda sosyal yardımlarla geçinen insanlar kalıyor. Bunların ev bulması çok zor kiralar almış başını gidiyor.  Bunun yanında esnaf için dükkan kapatma bir 30 Haziran’da olur. Bir de 31 Aralık’ta. Buradan çıkan esnaların çoğu kiraların çok pahalı olmasından dolayı kapanış verecek.  Biz 10 Ocak’a kadar süre istiyoruz.  Umarız partimizin ahlakına sahip olan yöneticilerimiz  de partilimiz olduğunu unutmadan halkı düşünerek buna göre davranır. Umarız sesimiz duyulur. Benim söyleyeceklerim  bu kadar” dedi.

Hakan Dedeoğlu’nun ardından söz alan olmayınca toplantı saat 13.30’da sonra erdi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek