Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 26 Eylül 2023, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 338 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“HEDEFİMİZ 8 İLÇE VE 13 BELDEYİ DE KAZANMAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı 25 Eylül 2023 Pazartesi günü 12.30-13.30 saatleri arasında CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı binasında yapıldı.
“HEDEFİMİZ 8 İLÇE VE 13 BELDEYİ DE KAZANMAK”  

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can ile CHP Lüleburgaz İlçe Sayman’ı Sevinç Ayan’ın yönettiği toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu,  Kaynarca Belediye Başkanı Serdet Türker, CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ertan Bayer, CHP Lüleburgaz Kadın Kolları, ADD GYK Üyesi Recep Ayaz ile birlikte parti üyeleri katıldı.

Toplantı da ilk konuşmayı yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can, “Bugünlerde ülkemizin gündemi 17 yaşındaki bir öğrencinin Atatürk’e hakaret etmesi. Ben eğitimciyim. 18 yaşından küçük olan bireyler çocuktur. Bu çocuğun annesi ve babası demek ki bu çocuğa ülkemizin kurucusu Atatürk’ü iyi öğretememiş.  Atatürk’ü düşman gibi anlatmış. Son yirmi yılda da eğitim seviyesinin nerelere geldiği bu olayın yaşanması ile ortaya çıktı. Şimdi okullara imamları da soktular. İmamlar okula değil camiye gitmeli. Okulda eğitim vermesi gereken kişiler öğretmenlerdir. “dedi.

Bu konuşmasının ardından CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can parti üyeleri tarafından coşkulu bir şekilde alkışlandı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can’ın ardından Atatürkçü Düğünce Derneği (ADD) Genel Yönetim Kurulu Üyesi (GYK)  Recep Ayaz söz aldı.

Recep Ayaz konuşmasında “ADD GKY üyesi olarak aynı zamanda Trakya ve Çanakkale’den de sorumluyuz.  25 Eylül 2022 tarihinde göreve geldik. Göreve geldiğimizde ADD’nin 38 bin olan üye sayısını  63 bine çıkardık. Çalışmalarımız deva edecek” dedi.

Recep Ayaz’ın ardından parti üyesi emekli öğretmen Salim Tuncer söz aldı.

Salim Tuncer partide değişimin kişilerin değişmesi ile değil fikirlerin değişmesi ile olması gerektiğini söyledi.

Parti içinde üye bazında ön seçimin arttırılması gerektiğini de söyleyen Salim Tuncer; “Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, İl Genel Meclis Üyeliği gibi göreve gelecek olan kişiler üye bazında önseçimle belirlenmeli. Bunun yanın eğitim son yirmi yıl için iyice geriledi. Bu gerileme hem Türkiye genelinde hem de ilçemiz bazında oldu. Dünyanın hiçbir ülkesinde kurucu lidere kötü söz söylenmez. Bu sadece bizde var ve yapanlar ülkeyi yöneten hükümeti destekleyen kişiler. Bunun yanında biz Lüleburgaz’da yirmi yıl önce üniversite sınavlarında ilk 5 içindeydik. Şimdi 60. Sıralara geriledik. Bu da ilçemizde eğitimin ne kadar gerilediğini gösterdi.” Dedi.

“DEVLET AYRIM YAPMAMALI”

Salim Tuncer’in ardından söz alan Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker göreve geldikleri zaman yaptıkları çalışmaların oylara yansıdığını söyledi.

2014 yılında ilk göreve geldiklerinde yüzde 41 oy aldıklarını, yaptıkları çalışmalar sonunda 2019 yılında bu kez yüzde 72 ile seçildiklerini dile getirdi.

Serdar Türker; “Yaptığımız huzurevimiz çok iyi şartlarda. Bunun yanında Kaynarca’ya bizim özel çabamızla 4 Eylül’de kurulan fabrika ilk ihracatını 15 gün gün sonra Almanya’ya yaptı. Bu fabrikada şu an 75 kişi çalışıyor. 25 tanesi Kaynarca’da daha önce hiç çalışmamış olan ev kadınları. Onların evlerine şimdi ayda 15 bin TL gelir giriyor. Bu fabrikanın ilk hedefi 400 kişi çalıştırmak daha sonra da 800 kişiye ulaşmak. Yine bizim isteğimizle Kaynarcalı bir hem şehrimizin eşi Kırklareli’ne bir fabrika kurdu. Bu fabrikada da Kırklareli’nden 250 kişi çalışıyor. Biz bu gibi iyi işler yaparken hükümet temsilcileri ayrımcılık yapıyor. Doğalgazda AKP’li belediyeler olan Pınarhisar ve Üsküp belediyelerine öncelik verilirken  CHP’li Kaynarca Beldesinde bu işler çok yavaş yapılıyor. Yine AKP’li Evrensekiz, Büyükmandıra ve Üsküp Belediyelerinde spor tesisleri tamamlanırken Kırklareli Futbol Süper Amatör Ligi’nde mücadele eden Kaynarcaspor için spor tesisi belediye CHP’li diye çok yavaş yapılıyor. Oysa DEVLET AYRIM YAPMAMALI. Ama biz Kaynarca belediyesi olarak o CHP’li bu AKP’li diye ayrım yapmıyoruz. Herkese eşit hizmet veriyoruz.  Çalışmalarımıza var gücümüzle devam edeceğiz.” Dedi.

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker’in ardından parti üyesi Erdal Pehlivan söz aldı.

Ülke genelinde Atatürk’e yapılan saldırılardan rahatsız olduğunu belirten Erdal Pehlivan,  CHP’de  DE Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevi bırakması gerektiğini söyledi.

Erdal Pehlivan, eleştirinin dozunu arttırınca CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can, “Parti toplantımız da gündemimiz bu değil”  diyerek  konuşmayı sonlandırdı.

Erdal Pehlivan’ın ardından söz alan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, “Değerli partili arkadaşlarım. Bizler 3 ay önceki seçimlerde yenildik diye üzülüyor olabiliriz ama oraya takılı kalmak bizim başarımızı kırar. Bizler 6 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde daha başarılı olmalıyız. Kırklareli’nde 4 ilçemiz CHP’li.  Biz Kırklareli genelinde 8 ilçeyi ve 13 belediyeyi kazanmak için mücadele edeceğiz. Bir de Kemal Kılıçdaroğlu olmasa CHP’ye oy veririm diyenlere inanmayın. Bunlar yıllardan beri bunu söylüyorlar. Erdal İnönü olmasa CHP’yi oy veririz dediler. Erdal İnönü’nden sonra Deniz Baykal seçildi vermediler. Deniz Baykal gitsin dediler yerine Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu geldi oy vermediler.  Şimdi Kılıçdaoğlu gitsin diyorlar. Oy vermeyecekler  ve vermezler. Bizler kararız vatandaşları etkilemeliyiz.  Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Türkiye dışından gelen oylar ve mültecilerin oyları ile kaybettik. Ancak bizlerin iyi bir şekilde çalışmasıyla Atatürkçü düşünceyi devlet düşüncesi haline getirebiliriz” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı saat 13.30’da sona erdi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek